Mini cheesecake cu crema de ricotta

Recent am facut o comanda cu tot felul de chestii pe care le-am vazut pe sit-ul respectiv si mi-au cazut ochii pe niste borcanele cu creme,ce nu am mai vazut pana acum
Ei bine daca tot le am,am incercat sa le valorific in aceasta reteta,pentru ca tot e sarbatoare si am in lista de prieteni nume de Ion,Ionica si va spun ca rezultatul a fost senzational.
Cine doreste sa incerce,nu e nevoie neaparat sa aveti cremele mele,poate aveti altele,importanta e ideea zic!!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
biscuiti cu cacao
biscuiti Oreo
60g unt topit
CREMA1
200g branza Ricotta
125g iaurt
10g gelatina
2linguri zahar
CREMA2
200ml frisca lichida fara zahar
5g gelatina
crema de fistc
crema Red Velved
cremaVata de zahar
ORNAT
granule de fistic
zahar auriu
CUM SE PROCEDEAZA
Pisezi separat 4-5biscuiti cu cacao si un pachet mic cu biscuiti Oreo si pe fiecare le amesteci cu unt topit
Pui pe un platou trei inele diferite sau de acelas fel iar in interior,formezi blaturile,doua cu Oreo si unul cu cacao
Amesteci apoi Ricotta cu zahar pana se topeste,adaugi iaurtul si la final gelatina hidratata 10minute in apa rece,apoi topita pe bain-marie
Dupa omogenizare,pui in forme peste blat cate 3-4linguri,nivelezi si lasi la frigider
Pentru crema2,bati bine frisca rece de la frigider,amesteci la final cu gelatina hidratata in apa rece si topita pe bain-marie dupa ce s-a racit apoi in trei boluri pui,pui cate 2-3lingurite din cele trei creme,le amesteci pe fiecare cu cate 1-2linguri cu frisca
Aici borcanele cu Red Velved(se vede rosu),apoi crema de fistic si vata de zahar,nu stiu de ce-i spune asa daca are culoarea cerului
Dupa ce ai omogenizat fiecare bol,umpli formele cu cate o crema,nivelezi si lasi la frigider 2-3h
Dupa ce s-au intarit,scoti cu atentie inelele trecand cu un cutit de jur imprejur apoi le ornezi
Inelul din mijloc cu crema de fistic,ornezi cu granule de fistic iar celelalte,presari deasupra zahar aurit
apoi cate o floare sau ce mai gasiti voi
Sa va fie de folos si La multi ani sarbatoritilor de Sf.Ion!!









 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme