Dorada la cuptor

Imi place Dorada foarte mult dar din pacate pe la noi se gaseste destul de rar!
Acum am pus-o la cuptor cu garnitura de pastai daca tot a venit Costel cu cateva de la gradina,alta data cand mai gasesc,vreau s-o fac prajita cu mujdei si mamaliga,asa mai pe taraneste!!

AVEM NEVOIE DE:
2dorada
sare
piper
ulei de masline
1capatana de usturoi
frunze de salvie
pastai galbene
1rosie
2cartofi
CUM SE PREGATESTE:
Pestele curatat,spalat,uscat,il pudrezi cu sare si piper,in interior la burta pui cateva frunze de salvie verde,il pui in tava,deasupra torni putin ulei(sa fie cam 4linguri),acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 30min
Dupa acest timp,descoperi si mai lasi 10min sa se rumeneasca apoi opresti focul si scoti tava

Cat pestele a stat la cuptor,intr-un vas cu apa si putina sare fierbi cartofii curatati si taiati in jumatate daca sunt mari,cand sunt aproape fierti adaugi si pastaile curatate si spalate iar cand si acestea sunt fierte se scot cu spumiera pe un platou.
Aranjezi pastaile pe platoul special de peste

deasupra pui mujdei facut cu rosia oparita,curatata si pasata,apoi pestele si pe margini jumatatile de cartofi
Daca ai facut platoul de prezentare,ai facut poza,acum sa trecem la masa si sa mancam pe rupte cu mamaliga bineinteles!!
Un deliciu,o bunatate!!

Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme