Musaca cu dovlecei

Daca se face musaca cu vinete,de ce nu ar merge si musaca cu dovlecei;simplu si usor de pregatit dar mai ales super gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mai mari
1ceasca ulei de masline
500g carne tocata de curcan
1ceapa
2-3linguri ulei
100ml vin alb
1lingura oregano
1leg.patrunjel
sare
piper
4rosii mai mari
300g branza mozzarella
1cana suc de rosii
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui carnea intr-un castron,amesteci bine cu ceapa taiata marunt,sare,piper,oregano,patrunjel tocat marunt apoi rastorni in cratita cu ule si amesteci continuu;dupa ce s-a albit,adaugi vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugi 1cana cu apa si lasi sa fiarba amestecand din cand in cand
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,opresti focul si dai vasul deoparte
Dovleceiii spalati,ii tai felii subtiri pe lung cu ajutorul cutitului economic
apoi pe tava de la aragaz cu hartie de copt,pui feliile una langa alta si le ungi cu pensula cu ulei de masline apoi lasi tava la cuptor cateva minute avand grija sa nu se arda,fiind foarte subtiri
Intr-o tava sau un vas termorezistent,pui jumatate din sucul de rosii,apoi felii de dovlecel mai multe puse una peste alta fiind la baza,exista riscul sa se arda,apoi jumatate din cantitatea de carne
acoperi cu alt rand de dovlecei apoi cu rondele de rosii
rastorni restul de carne,nivelezi suprafata,acoperi cu toate feliile de dovlecel ramase puse una peste alta,rondele de rosii,restul de suc de rosii
apoi cu mozzarella rasa din belsug
Lasi la cuptor 30min apoi scoti tava,
dupa ce s-a racit scurgi apa care este in tava pentru ca dovlecelul contine foarte multa apa apoi tai







 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme