Ardei umpluti cu ciuperci si hrisca

Am comis-o din nou cu hrisca,ce sa fac,Costelus al meu trebuie sa manance dar sa stiti ca are un gust foarte bun;sunt ardei umpluti de post cu ciuperci,doar ca in loc de orez am pus hrisca,asta-i tot!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei gras
500g ciuperci galbiori
1ceasca boabe de hrisca
2cepe
1morcov
1ceasca pasta de ardei
500ml suc de rosii
20ml ulei
verdeata
sare
piper
cateva crengute de leustean
1cana cu bors
CUM SE PROCEDEAZA:
Boabele de hrisca spalate bine in cateva ape,le pui intr-un bol cu apa,acoperi si le lasi pe masa in bucatarie pana a doua zi sa se umfle.
In cratita cu ulei pui ciupercile taiate marunt,dupa ce s-a evaporat apa din ele,pui ceapa tocata marunt,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat adaugi pasta de ardei,1/2din sucul de rosii,hrisca scursa,amesteci totul si lasi pe foc amestecand mereu,pana scade bine
La final condimentezi,adaugi verdeata taiata si lasi cateva ore deoparte sa se mai intareasca umplutura.
In cratita pui pe fund crengute spalate de leustean,apoi ardeiii umpluti unul langa altul cu rondele de rosii deasupra
Sfatul meu e ca ardeiii sa fie pusi asa cu se vad, vertical pentru ca la fiert,exista surpriza sa ne trezim cu umplutura prin cratita!!!
Dupa ce ai terminat,pui restul de suc de rosii,borsul,1ceasca cu apa iar deasupra pui direct pe ardei o farfurie intoarsa sau un capac mic, apoi la cuptor vor sta  40min la foc mic.
Dupa ce sunt gata,fiecare-i mananca cum doreste calzi sau reci, cu mamaliga sau paine.
Un alt an 2019,aceeasi reteta delicioasa doar ca hrisca am inlocuit-o cu orez de aceasta data,in rest,totul e la fel
1cana cu orez spalat si scurs,se adauga la final dupa ce toate legumele sunt calite,se mai lasa cateva minute pe foc apoi se opreste






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme