Fanouropita
Aceasta prajitura se face in Grecia doar pe 27August cand este Sf.Fanour(sper sa nu gresesc),dar noi daca suntem in Ro,o putem pregati de cate ori vrem.
Asa mi-a spus prietena mea Alina a carei reteta este si pentru care-i multumesc, o fragezime gustoasa, chiar daca este de post.
AVEM NEVOIE DE:
3/4 pahar ulei
11/2pahar zahar
200ml zeama de portocale proaspat stoarsa
200ml coniac
coaja rasa de lamaie
3cesti faina
1plic praf de copt
150g stafide
150g nuci,eu am avut migdale
2lingurite scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui stafidele intr-un bol cu coniac si lasi deoparte aproximativ 1h;
Amesteci intr-un castron uleiul cu zahar,adaugi sucul de portocale si amesteci bine sa se topeasca zaharul,apoi coaja de lamaie,stafidele cu tot cu coniac,scortisoara,nucile taiate,amesteci totul bine iar la final,faina cu praful de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit o pui pe un platou si pudrezi cu zahar.
Tai prajitura si servesti dimineata alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.
Deliciu!!
Asa mi-a spus prietena mea Alina a carei reteta este si pentru care-i multumesc, o fragezime gustoasa, chiar daca este de post.
AVEM NEVOIE DE:
3/4 pahar ulei
11/2pahar zahar
200ml zeama de portocale proaspat stoarsa
200ml coniac
coaja rasa de lamaie
3cesti faina
1plic praf de copt
150g stafide
150g nuci,eu am avut migdale
2lingurite scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui stafidele intr-un bol cu coniac si lasi deoparte aproximativ 1h;
Amesteci intr-un castron uleiul cu zahar,adaugi sucul de portocale si amesteci bine sa se topeasca zaharul,apoi coaja de lamaie,stafidele cu tot cu coniac,scortisoara,nucile taiate,amesteci totul bine iar la final,faina cu praful de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit o pui pe un platou si pudrezi cu zahar.
Tai prajitura si servesti dimineata alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.
Deliciu!!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!