Ciulama de pui cu ciuperci
Ne place mult acest fel de mancare si o pregatesc de cateori ne este pofta,indiferent daca am ciuperci sau nu.
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare de pui
500g ciuperci galbiori
1ceapa
2catei de usturoi
3linguri ulei
50ml vin alb
400ml smantana lichida
1lingura faina
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui aripioarele taiate,spalate iar dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie.In uleiul ramas pui ceapa taiata marunt,ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari
dupa ce a scazut apa din ele,pui vinul,aripioarele,1cana cu apa,putina sare,usturoiul pisat si lasi pe foc 30min
Dupa acest timp,intr-un bol amesteci cu telul faina si smantana apoi incet adaugi peste carne amestecand usor sa nu se taie
Dupa ce s-a ingrosat,potrivesti de gust si opresti focul.
La masa,aduci farfuria cu ciulama si mamaliga iar daca ai si ceva acritura,mai bun este.
Un deliciu,pofta buna!
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare de pui
500g ciuperci galbiori
1ceapa
2catei de usturoi
3linguri ulei
50ml vin alb
400ml smantana lichida
1lingura faina
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui aripioarele taiate,spalate iar dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie.In uleiul ramas pui ceapa taiata marunt,ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari
dupa ce a scazut apa din ele,pui vinul,aripioarele,1cana cu apa,putina sare,usturoiul pisat si lasi pe foc 30min
Dupa acest timp,intr-un bol amesteci cu telul faina si smantana apoi incet adaugi peste carne amestecand usor sa nu se taie
Dupa ce s-a ingrosat,potrivesti de gust si opresti focul.
La masa,aduci farfuria cu ciulama si mamaliga iar daca ai si ceva acritura,mai bun este.
Un deliciu,pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!