Paine margareta
Tot pentru Provocarea Weekend cu spor e si aceasta paine sanatoasa.
Am gasit in magazin pungi cu amestec de trei feluri de faina(alba,de orez si de secara)si cu seminte de in negru,floarea soarelui si susan.
Am cumparat o punga sa vad cum este si daca tot aveam in plan sa fac paine am facut margareta Alinei,gazda din aceasta luna
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
350ml apa rece(asa scrie pe punga)
1lingurita sare
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron ingredientele uscate,faina,drojdia,sare,zahar,apoi amesteci totul cu apa,iar dupa ce totul este omogenizat,framanti aluatul adaugand cate putin ulei(2-3linguri)
acoperi vasul si lasi sa creasca
Dupa ce aluatul a crescut,imparti in 6bucati egale,cu palmele unse cu ulei,formezi sfere si le asezi intr-o forma rotunda
Forma mea fiind mai mare,mi-au trebuit 7bucati
Trebuia unsa painea cu galbenus dar eu pur si simplu am uitat;lasi la cuptor la foc mic 1h,facand testul cu scobitoarea apoi scoti din forma si pui painea pe un platou de lemn.
Paine calda,cu un miros ce nu-ti imaginezi,o mananci goala sau cu o cana cu iaurt sau ce vrei.
Multumesc pentru reteta Alina,alta data voi face si cu faina doar alba!
Am gasit in magazin pungi cu amestec de trei feluri de faina(alba,de orez si de secara)si cu seminte de in negru,floarea soarelui si susan.
Am cumparat o punga sa vad cum este si daca tot aveam in plan sa fac paine am facut margareta Alinei,gazda din aceasta luna
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
350ml apa rece(asa scrie pe punga)
1lingurita sare
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron ingredientele uscate,faina,drojdia,sare,zahar,apoi amesteci totul cu apa,iar dupa ce totul este omogenizat,framanti aluatul adaugand cate putin ulei(2-3linguri)
acoperi vasul si lasi sa creasca
Dupa ce aluatul a crescut,imparti in 6bucati egale,cu palmele unse cu ulei,formezi sfere si le asezi intr-o forma rotunda
Forma mea fiind mai mare,mi-au trebuit 7bucati
Trebuia unsa painea cu galbenus dar eu pur si simplu am uitat;lasi la cuptor la foc mic 1h,facand testul cu scobitoarea apoi scoti din forma si pui painea pe un platou de lemn.
Paine calda,cu un miros ce nu-ti imaginezi,o mananci goala sau cu o cana cu iaurt sau ce vrei.
Multumesc pentru reteta Alina,alta data voi face si cu faina doar alba!
Minunată și delicioasă! :-* Te pup Lubita! :-*
RăspundețiȘtergere