Flan cu lapte de cocos
Imi plac mult astfel de creme,acest flac se aseamana cu crema de zahar ars dar e mai onctuoasa,mai densa si cremoasa si are o aroma intensa de lapte de cocos
Intr-un cuvant,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
1cutie lapte condensat De Latte
1cutie lapte de cocos
200ml frisca lichida
esenta de vanilie
un praf de sare
200g zahar
70ml apa
Pentru sos de zmeura:
1cana cu zmeura
2linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci un caramel auriu din apa si zahar,imparti in forme mici si le misti in asa fel ca sa fie acoperit fundul si peretii apoi lasi deoparte
Bati usor ouale cu cele doua cutii cu lapte,frisca,vanilie si sare,treci prin sita compozitia sa nu ramana urme de la oua apoi umpli formele
Le pui intr-o tava,adaugi in tava apa fierbinte sa ajunga pana la jumatatea formelor si la cuptor la foc mediu 40min
Dupa ce s-au racit rastorni pe farfurie trecand cu cutitul daca e nevoie in jurul flanului,sau se serveste direct din forma
Pentru zosul de zmeura,pui intr-un vas mic pe foc zmeura si amesteci pana se inmoaie,treci prin sita apoi piureul il pui din nou pe foc cu zahar si lasi 4-5min apoi dai deoparte
Dupa ce ai rasturnat flanul pe farfurie,pui deasupra sos
Intr-un cuvant,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
1cutie lapte condensat De Latte
1cutie lapte de cocos
200ml frisca lichida
esenta de vanilie
un praf de sare
200g zahar
70ml apa
Pentru sos de zmeura:
1cana cu zmeura
2linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci un caramel auriu din apa si zahar,imparti in forme mici si le misti in asa fel ca sa fie acoperit fundul si peretii apoi lasi deoparte
Bati usor ouale cu cele doua cutii cu lapte,frisca,vanilie si sare,treci prin sita compozitia sa nu ramana urme de la oua apoi umpli formele
Le pui intr-o tava,adaugi in tava apa fierbinte sa ajunga pana la jumatatea formelor si la cuptor la foc mediu 40min
Dupa ce s-au racit rastorni pe farfurie trecand cu cutitul daca e nevoie in jurul flanului,sau se serveste direct din forma
Pentru zosul de zmeura,pui intr-un vas mic pe foc zmeura si amesteci pana se inmoaie,treci prin sita apoi piureul il pui din nou pe foc cu zahar si lasi 4-5min apoi dai deoparte
Dupa ce ai rasturnat flanul pe farfurie,pui deasupra sos
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!