Negresa de post

Nici nu mai stiu daca mai am reteta asta, dar nu conteaza una in plus si chiar daca o am,e facuta cu mult timp in urma!
AVEM NEVOIE DE:
1cana zahar
1borcan mic cu gem de orice fel
1cana apa minerala sau sifon
1/2cana ulei
1cana miez de nuca taiat grosier
1/2cana cacao
3cani cu faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
1lingurita bicarbonat
un praf de sare
1/2cana stafide
CUM SE PROCEDEAZA:
Avand in vedere ca negresa se coace intr-o tava mai mare,de placinta,cana se alege in functie de marimea tavii;pentru o tava mai mare,o cana in care se bea ceaiul,300ml iar pentru o tava mai mica,o cana de 200ml 
Intr-un borcan,pui uleiul,apa minerala,pui capacul la inceput lejer si agiti borcanul iar dupa 1-2min.strangi capacul si agiti continutul pana rezulta o solutie albicioasa si putin groasa.
Rastorni intr-un castron,adaugi zahar,amesteci bine cu telul pana se topeste,adaugi gemul,un praf de sare,zaharul vanilat,bicarbonatul stins cu putin otet,cacao,amesteci bine apoi adaugi faina cu praful de copt iar la final dupa ce totul este omogenizat,incorporezi stafidele si nuca
Rastorni in tava cu hartie de copt(20x25cm) si la cuptor la foc mic 40min.
Dupa ce s-a racit putin,o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar apoi tai patratele si le pui pe farfurie
O bunaciune!!!


 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme