Lasagna cu legume

Imi place lasagna si m-am gandit intr-o zi s-o pregatesc cu legume daca tot le-am avut.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de lasagna
4-5linguri ulei
1ceapa
3catei de usturoi
1dovlecel
1vanata
5ciuperci mari
1cutie rosii cubulete Sun Food
50ml vin alb
1ardei gras rosu
sare
piper
200g cascaval
SOS BECHAMEL:
1lingura unt
1lingura faina
2cesti lapte
sare
un praf nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui ceapa taiata marunt si usturoiul la fel,ciupercile de asemenea,dupa ce a scazut apa din ele adaugi restul legumelor foarte marunt taiate ,rosiile si vinul
Lasi pe foc pana scade,la final condimentezi si lasi deoparte
Pentru sos pui in tigaie untul,dupa ce s-a topit adaugi faina,dupa ce ai amestecat sa nu ramana cocoloase,pui lapte cate putin amestecand continuu cu telul;dupa ce ai obtinut sosul cu consistenta dorita,dai deoparte adaugi putina sare si nucsoara apoi jumatate il torni in tava
Intr-un vas cu apa pe foc,oparesti 1-2min foi de lasagna pe rand cate 2-3,nu toate,nu mai multe pentru ca se lipesc intre ele iar cand le scoti le pui direct in tava peste sos
Cand ai acoperit fundul tavii,pui 2-3linguri legume,nivelezi suprafata apoi cascaval ras,din nou foi oparite,legume,cascaval si tot asa pana se termina,deasupra fiind foile
Presezi putin cu palmele ultimile foi,rastorni sosul bechamel ramas si la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit tai,pui pe farfurie si optional pui deasupra parmezan ras

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme