Chec in culori

Am repetat acest chec dupa modelul Taniei,am facut de aceasta data un chec cu albusuri daca tot am avut un borcan cu albusuri la congelator si daca pe masa de Pasti nu aveam decat cozonac,l-am facut repede doar ca nici de aceasta data culorile nu au iesit egale,dar nu mai conteaza,important e ca s-a mancat!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu albusuri
1cana cu zahar dupa gustul fiecaruia
100g faina de migdale
150g faina alba
150ml ulei
100g iaurt
2plicuri zahar vanilat
coloranti Coseli
arome Coseli

CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine albusurile cu un praf de sare,zahar vanilat si zahar adaugat treptat,uleiul in fir,mixezi bine apoi iaurtul,mixezi pana se omogenizeaza totul si la final cele doua feluri de faina si amesteci usor
Din toata compozitia pui 1/4 intr-un bol,restul o imparti in mod egal in atatea boluri cate culori ai apoi adaugi in fiecare culoarea si aroma care se potriveste,de ex.galben cu esenta de lamaie,coaja de lamaie,verde-esenta de fistic sau poate fi si menta,rosu-esenta de trandafiri sau fructe de padure si tot asa
Intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei,pui intercalat cu o lingura mai mare sau polonic,intercalat aluat alb cu cel colorat.
Eu am facut doua tavi in toata compozitia,puteam face una singura dar gazele au fost reduse pentru ca toata lumea a folosit cuptorul si mi-a fost teama ca fiind mai gros nu se va coace bine.
De asemenea eu am pus deasupra cate ceva pentru ca:la culoarea verde am adaugat pasta de fistic si esenta iar deasupra bucatele de fistic pentru a-i intari gustul si aroma iar la al doilea am pus pepite de ciocolata,la culoarea maro am amestecat cacao si esenta de ciocolata
La cuptor vor sta 40min la foc moderat fara sa deschizi usa in primele 20min,fiind cu albusuri
Dupa ce s-au racit,scoti pe platou si tai



 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme