Chec Tania

L-am numit asa pentru ca-i o reteta de la buna mea prietena din Iordania Tania,l-am vazut la ea si nu am rezistat tentatiei sa nu-l fac,atat de frumos arata,doar ca mie nu mi-au iesit culorile toate nu stiu de ce dar mai perseverez!
AVEM NEVOIE DE:
220g zahar(dupa gustul meu e prea mult)
2oua mari sau 3mici
80ml ulei
240g faina
230ml lapte
2lingurite praf de copt
arome Coseli
coloranti
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusul batut spuma cu un praf de sare si zahar,adaugi pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare,dupa omogenizare adaugi treptat lapte,ulei,faina cu praf de copt si amesteci usor
Imparti compozitia,intr-un bol pui 1/4din aluat,restul il imparti egal in cate culori ai.
In fiecare bol adaugi culoarea si aroma care se potriveste,de exemplu galben,cu esenta de lamaie,coaja de lamaie si tot asa.
In tava cu hartie de copt,pui intercalat aluat alb cu fiecare culoare
apoi cu o scobitoare trasezi linii
si la cuptor va sta 40min iar dupa ce s-a racit scoti pe un platou,pudrezi cu zahar si tai
Pufoasa si delicioasa,o imbinare de culori si arome,multumesc draga mea prietena!



 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme