Plachie de pastrav

Intr-o zi ma uit in calendar si vad ca se mananca peste si cum aveam in congelator un pastrav l-am scos dar as fi vrut sa-l fac intr-un anume fel si nu stiam cum.
Ei bine de fiecare data salvarea mea este prietenul meu Marcel Iorga,un blogger,un bucatar si un om deosebit care este un mare specialist in preparate cu peste,vanat si nu numai.
Am gasit la el aceasta reteta dar cand am vazut plachie,m-am gandit ca-i reteta traditionala pe care majoritatea gospodinelor o fac dar nu,aceasta reteta este intradevar traditionala dar foarte,foarte veche,cu mici adaugiri!
Am facut aceasta reteta si intradevar,batranele noastre stiau sa pregateasca mancare super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1pastrav
1ceapa rosie
1ardei kapia
4rosii
1ceasca sos de rosii
1frunza de dafin
sare
piper
cimbru
100ml vin alb
4catei de usturoi
3linguri capere
faina ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat cu prosop de hartie,condimentat cu sare si piper,interior si exterior,il treci prin faina si-l rumenesti in ulei apoi il scoti pe farfurie
Separat in cratita pui 3linguri de ulei,ceapa,ardeiul si rosiile taiate julien
dupa ce s-au inmuiat adaugi sosul de rosii,vinul,dafin,sare,piper si lasi sa fiarba pana scade iar la final adaugi usturoiul pisat,caperele,pestele deasupra,peste peste rondele intercalate cu rosie si lamaie apoi la cuptor lasi 20min
Se serveste imediat,ar fi fost buna o mamaliga dar nu am mai avut rabdare s-o fac!

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme