Chili con carne

Cu foarte mult timp in urma, circula aceasta reteta pe FB dar eu nu am incercat-o pentru ca nu aveam ingredientele necesare,pana acum de curand cand am gasit reteta in cartea adusa din Franta iar bunii mei prieteni de la Sun Food m-au salvat cu multe cutii de tot felul!
Aceasta reteta,se pare ca-i mexicana dar si americanii si-au revendicat-o,spunand ca reprezinta mancarea saracului si ca atare,in multe din inchisorile de la granita cu Mexic,era servita detinutilor
Daca ei considera ca asa ceva este mancarea saracului,inseamna ca fasolea noastra doar fiarta cu ceapa si bulion,este un lux!!
Reteta gasita in carte,este putin diferita de ce am gasit pe Google,de aceea am facut-o sa ies putin din tipar iar gustul este fantastic!!
AVEM NEVOIE DE:
600g carne de vita tocata
1cutie fasole rosie Sun Food
2cepe
3catei de usturoi
1cutie boabe cu porumb Sun Food
1cutie rosii cubulete Sun Food
4 linguri ulei
2lingurite boia dulce
1lingurita rasa boia iute
2linguri pasta de rosii
4cartofi mici
1lingurita pudra de chimion
supa de vita
cateva picaturi de sos Tabasco pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Calesti ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugi carnea,dupa ce s-a albit adaugi sare,boia si rosiile,amesteci totul bine 
apoi cartofii curatati si taiati in sferturi,restul ingredientelor dar fara fasole,2cani cu supa de vita si lasi sa fiarba incet.
Dupa ce cartofii au fiert,adaugi si fasolea clatita cu apa rece si scursa,potrivesti de gust,mai lasi pe foc 10min apoi servesti in farfurie cu cateva picaturi de sos Tabasco.
Pentru cine mananca mai condimentat,poate pune mai mult!!
Are un gust fantastic si se mananca imediat calda spre fierbinte!


   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme