Placinta cu dovleac si mere2

Am facut placinta cu dovleacul ramas de la supa,merele aduse de acasa,nuci tot de acasa si am inundat toata casa si vecinii cu miros de mere si scortisoara.
De aceasta data am facut placinta dupa reteta Mihaelei,eu nu o fac asa dar nu conteaza modul ci gustul!!
AVEM NEVOIE DE:
2buc.aluat de foitaj
4felii de dovleac
1kg mere
1lingura unt
un praf de sare
zahar dupa gust(optional,eu nu am pus deloc)
miez de nuca
3-4linguri ulei
1lingura sau mai mult cu scortisoara 
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja,se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun intr-un vas pe foc impreuna cu unt,un praf de sare si zahar daca puneti si se lasa amestecand mereu pana scade apa din ele iar dupa ce s-a racit,se adauga scortisoara si alte mirodenii cine doreste
  Se pune o foaie de aluat in tava,se pensuleaza cu ulei,se rastoarna umplutura,deasupra se pune miezul de nuca taiat apoi se acopera cu a doua foaie sigiland marginile bine

se pensuleaza cu uleiul ramas,se fac 2-3taieturi ca sa nu se umfle foitajul si la cuptor va sta 30min
Dupa ce s-a racit se taie si se pune pe farfurie pudrata cu zahar.
Sa va fie de folos!
 



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme