Ciambelle

Dupa cum spuneam si la postarea cu Painea bunicii,asa ceva trebuia sa pregatesc si anume,Ciambelle cu ricotta dar fetele au avut prioritate si pana la urma a castigat painea iar aceste asa zise gogosi cu gaura,le-am facut simple,poate alta data le fac cu reteta completa.
AVEM NEVOIE DE:
ingredientele cu aluat le gasiti  AICI
mai avem nevoie de ulei pentru prajit
zahar pudra
CUM SE PREGATESTE:
Aluatul dupa ce a crescut,se rastoarna pe masa infainata,se framanta din nou,se face un sul si se taie bucati egale
Cu aceste bucati taiate,se formeaza mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong,se lasa pe masa,se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 30min
Dupa acest timp,se ia fiecare sfera,se framanta din nou prin pliere,(ca un aluat de foitaj daca ati facut),apoi se formeaza din nou sfera si se lasa din nou la crescut acoperite cu prosop.
Veti spune poate de ce atatea framantari??ei bine,aici e secretul unei gogosi super pufoase si moi care vor ramane asa si a doua zi(daca mai apuca cineva!!) 
Dupa aceasta ultima framantare,se aplatizeaza putin fiecare sfera,se pune in centru degetul aratator pana la suprafata mesei apoi se invarteste,astfel formandu-se gaura
apoi se pun in vasul cu mult ulei incins,reducand focul sa se patrunda bine
se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie,apoi se transfera pe alta farfurie si se pudreaza cu zahar.


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme