Painea bunicii

Cam de mult nu am facut paine framantata cu mana de cand am masina de paine la mine acasa,asa ca am facut impreuna cu nepoatele o altfel de paine dar pentru ca aluatul era pentru un dulce si daca fetele mi-au spus de paine,am dat deoparte putin din aluat si asa am impacat si capra si varza cum se spune!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina alba
1plic drojdie uscata
1ou
1lingura zahar
1/2lingurita sare
1cana cu lapte cald
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta,sare,zahar,oul batut,drojdia,amestecam totul apoi adaugam cate putin lapte pana se formeaza un aluat lipicios
Este posibil ca faina sa mai ceara lapte(mi s-a intamplat),atunci mai adaugati putin apoi se incepe framantatul adaugand cate putin ulei cald
Dupa ce s-a terminat tot uleiul iar aluatul este elastic si nelipicios,facem o sfera,o transferam intr-un vas uns cu ulei foarte putin,acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul,chiar triplat,se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin,se taie un sfert din aluat si se da deoparte iar cu restul se formeaza din nou o sfera si se pune in tava unsa cu ulei


Se lasa si in tava sa creasca putin apoi la cuptor va sta pana va trece testul cu scobitoarea si s-a rumenit,cam 40min la 160 grade
Se scoate pe un platou de lemn sa se raceasca putin,daca are cineva rabdare apoi se taie
 sau se rupe!

Sa va fie de folos!
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme