Painea bunicii
Cam de mult nu am facut paine framantata cu mana de cand am masina de paine la mine acasa,asa ca am facut impreuna cu nepoatele o altfel de paine dar pentru ca aluatul era pentru un dulce si daca fetele mi-au spus de paine,am dat deoparte putin din aluat si asa am impacat si capra si varza cum se spune!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina alba
1plic drojdie uscata
1ou
1lingura zahar
1/2lingurita sare
1cana cu lapte cald
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta,sare,zahar,oul batut,drojdia,amestecam totul apoi adaugam cate putin lapte pana se formeaza un aluat lipicios
Este posibil ca faina sa mai ceara lapte(mi s-a intamplat),atunci mai adaugati putin apoi se incepe framantatul adaugand cate putin ulei cald
Dupa ce s-a terminat tot uleiul iar aluatul este elastic si nelipicios,facem o sfera,o transferam intr-un vas uns cu ulei foarte putin,acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul,chiar triplat,se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin,se taie un sfert din aluat si se da deoparte iar cu restul se formeaza din nou o sfera si se pune in tava unsa cu ulei
Se lasa si in tava sa creasca putin apoi la cuptor va sta pana va trece testul cu scobitoarea si s-a rumenit,cam 40min la 160 grade
Se scoate pe un platou de lemn sa se raceasca putin,daca are cineva rabdare apoi se taie
sau se rupe!
Sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina alba
1plic drojdie uscata
1ou
1lingura zahar
1/2lingurita sare
1cana cu lapte cald
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta,sare,zahar,oul batut,drojdia,amestecam totul apoi adaugam cate putin lapte pana se formeaza un aluat lipicios
Este posibil ca faina sa mai ceara lapte(mi s-a intamplat),atunci mai adaugati putin apoi se incepe framantatul adaugand cate putin ulei cald
Dupa ce s-a terminat tot uleiul iar aluatul este elastic si nelipicios,facem o sfera,o transferam intr-un vas uns cu ulei foarte putin,acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul,chiar triplat,se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin,se taie un sfert din aluat si se da deoparte iar cu restul se formeaza din nou o sfera si se pune in tava unsa cu ulei
Se lasa si in tava sa creasca putin apoi la cuptor va sta pana va trece testul cu scobitoarea si s-a rumenit,cam 40min la 160 grade
Se scoate pe un platou de lemn sa se raceasca putin,daca are cineva rabdare apoi se taie
sau se rupe!
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!