Clatite americane

Nepoatei mele Livia ii plac foarte mult aceste clatite si mi-a cerut intr-o zi sa-i fac;na belea ca eu n-am facut niciodata asa ceva si nici nu am vrut sa caut pe Google pentru ca sunt patita  si mi-am spus ca daca se numesc clatite,trebuie sa am un aluat de clatite si daca se fac mai groase,trebuie sa adaug ceva care sa le stimuleze si sa fie pufoase de genul praf de copt sau bicarbonat,ramane de vazut daca am una din ele si da,am gasit!!
Le-am facut,au iesit super bune si pufoase,toate aceeasi marime ceea ce m-a mirat si pe mine!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
2cani cu faina
un praf de sare
1plic praf de copt
3linguri ulei
2linguri zahar
arome,eu am avut apa de flori de portocal
lapte
Nu am scris cantitatea de lapte pentru ca am adaugat din sticla cate putin fara sa-mi dau seama ca o voi scrie aici,iar cand a ajuns la consistenta dorita ,m-am oprit dar dupa parerea mea cred ca mi-a intrat 300ml
Oricum consistenta trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de clatite obisnuite
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat ouale cu sare,zahar,aromele preferate,se adauga uleiul,faina cu praful de copt
  iar dupa omogenizare se adauga lapte amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase
Se acopera castronul,se lasa sa se odihneasca 15min apoi se fac clatitele
Intr-o tava unsa cu putin ulei,eu am avut o tigaie Delimano cu imitatie de piatra care nu are nevoie de ulei
 se tin pe o parte cateva secunde,se intorc iar dupa tot atata timp,prin alunecare se scot pe farfurie
Se mananca fiecare cum doreste calde sau reci,cu un sos de ciocolata sau fructe
Eu am impartit cantitatea in trei😀😀😀
Cateva le-am lasat simple fara nimic pentru Livia(asa-i plac),cateva le-am uns cu Nutella si deasupra rondele de banana pentru Elisabeta si peste ce a ramas, am pus miere
cu miere!
Acum va spun un truc sa va rezulte clatite egale
1- asa cum am spus si la inceput,compozitia trebuie sa fie putin groasa ca sa nu se intinda in tigaie cand ati pus aluatul
2- folositi un recipient(ceasca,pahar de unica folosinta dar nu plin,sau un polonic mai mic;eu am folosit un polonic obisnuit si am pus aluat pana la jumatatea lui
3- puneti aluat in tigaia incinsa incet pe mijloc
4-pentru a avea clatite cu un aspect placut nu arse,este foarte importanta tigaia si nimic altceva
Sa va fie de folos!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme