Lasagna cu ciuperci

Am facut si acasa astfel de reteta dar un gust mai bun decat asta,parca nu a avut!
Pentru sosul bechamel nu am avut unt si am facut cu ulei iar gustul a fost bun,bun de tot!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi lasagna proaspete
500g ciuperci
2linguri ulei
300g mozzarella
50ml vin alb
sare
piper
SOS BECHAMEL:
2linguri faina
500ml lapte
3linguri ulei
sare
piper
1/2lingurita nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai ciupercile
In tigaia cu ulei incins se pun ciupercile curatate si taiate marunt, dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade apoi se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano,se amesteca apoi se lasa deoparte.
Acum se pregateste sosul:
In vasul cu ulei incins se adauga faina,se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase iar cand a inceput sa capete o culoare aurie,se adauga lapte cate putin amestecand mereu cu telul,pana la consistenta dorita;se condimenteaza apoi se opreste focul
Se pun in tava cateva linguri cu sos,se acopera cu lasagna oparite cateva secunde intr-un vas cu apa si sare,deasupra se pun cateva linguri cu sos de ciuperci,cateva linguri cu sos bechamel, se intinde pe toata suprafata apoi putina mozzarella rupta bucatele si in continuare se procedeaza la fel pana se termina, ultimul strat fiind foi acoperite cu sos bechamel si bucati de mozzarella
Se lasa la cuptor la 160 grade pentru 30min.
Se serveste calda sau cum doreste fiecare.
Pofta buna!

   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme