Tort cu castane
Am spus eu ca daca plec de acasa,am multe de invatat de la copii😀😀😀
Acum am facut un tort cu castane,foarte bun la gust;nu stiu daca la noi am vazut castane prin Kaufland si chiar daca erau,nu ma interesa dar acum cred ca ma voi uita dupa ele pentru ca,chiar si mancate asa coapte sau fierte,au un gust foarte bun.
AVEM NEVOIE DE:
1kg castane
250ml lapte
125g zahar
4oua
70g ciocolata
1zahar vanilat
200ml frisca lichida
SIROP:
150ml apa
3linguri zahar
esenta de rom
DECOR:
150g ciocolata
200ml frisca lichida
alune,castane taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierb castanele intr-un vas cu multa apa 45min
apoi cat sunt inca calde,se curata de coaja; cu un cutit se face o taietura apoi se desface usor
apoi miezul se pune in robot si se paseaza,se adauga apoi galbenusurile,zahar,lapte,vanilie si se lasa pe foc 15-20min amestecand mereu pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit foarte bine,se adauga albusurile batute spuma tare amestecand usor
apoi ciocolata rasa sau taiata marunt
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 150grade
Dupa ce s-a copt va fi crapata la suprafata dar nu va faceti griji pentru ca atunci cand se va raci crapaturile se vor strange
Se scoate pe un platou,se insiropeaza apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
In acest timp se infierbanta frisca,se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta sau taiata,se lasa deoparte cateva minute apoi se amesteca bine iar dupa ce s-a racit se mixeaza si se imbraca tortul si se orneaza
Se lasa la frigider pana in momentul servirii apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!
Acum am facut un tort cu castane,foarte bun la gust;nu stiu daca la noi am vazut castane prin Kaufland si chiar daca erau,nu ma interesa dar acum cred ca ma voi uita dupa ele pentru ca,chiar si mancate asa coapte sau fierte,au un gust foarte bun.
AVEM NEVOIE DE:
1kg castane
250ml lapte
125g zahar
4oua
70g ciocolata
1zahar vanilat
200ml frisca lichida
SIROP:
150ml apa
3linguri zahar
esenta de rom
DECOR:
150g ciocolata
200ml frisca lichida
alune,castane taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierb castanele intr-un vas cu multa apa 45min
apoi cat sunt inca calde,se curata de coaja; cu un cutit se face o taietura apoi se desface usor
apoi miezul se pune in robot si se paseaza,se adauga apoi galbenusurile,zahar,lapte,vanilie si se lasa pe foc 15-20min amestecand mereu pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit foarte bine,se adauga albusurile batute spuma tare amestecand usor
apoi ciocolata rasa sau taiata marunt
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 150grade
Dupa ce s-a copt va fi crapata la suprafata dar nu va faceti griji pentru ca atunci cand se va raci crapaturile se vor strange
Se scoate pe un platou,se insiropeaza apoi se lasa sa se raceasca foarte bine.
In acest timp se infierbanta frisca,se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta sau taiata,se lasa deoparte cateva minute apoi se amesteca bine iar dupa ce s-a racit se mixeaza si se imbraca tortul si se orneaza
Se lasa la frigider pana in momentul servirii apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!