Biban de mare la cuptor
Mmmm cate retete am de recuperat,nu stiu de ce nu le-am scris cand a trebuit,o intrebare retorica,din lipsa de timp!!😁😁😁
Acum daca am gasit si la noi acest biban,voi repeta reteta facuta la Mihaela pentru ca nu am apucat decat sa-l gust,atat a fost de bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg biban de mare sau lup de mare daca gasiti,e acelas peste
sucul de la 1portocala
80g unt topit
1lingurita cu boia dulce
6catei de usturoi
2crengute de rozmarin
sare
piper
1lamaie
1portocala
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in blender untul topit,sucul de portocala,3catei de usturoi curatati,sare,piper,boia,o crenguta de rozmarin si se mixeaza pana rezulta un sos cremos dupa care se rastoarna intr-un bol
Pestele curatat de intestine,bine spalat si scurs de apa,se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte
Se pregateste o tava cu hartie de copt dubla pentru ca dupa ce se pune pestele se acopera cu hartia,se taie lamaia si portocala rondele si se face un pat,felii de usturoi ramas dar se mai poate adauga si crenguta de rozmarin ramasa
Peste peste se rastoarna 1/2din sos si se maseaza exterior si interior apoi se pune peste rondelele de lamaie si portocala
Se aduna hartia peste peste,ridicata in sus asemeni unui cort dar bine sigilata apoi se lasa la cuptor la 190 grade pentru 15min
Dupa acest timp,se scoate tava,se descopera pestele,se unge cu restul de sos apoi se mai lasa 15min
Se scoate cu grija sa nu se rupa,se pune pe un platou ornat cu felii de lamaie si portocala si se serveste simplu sau cu legume
Pofta buna!
Acum daca am gasit si la noi acest biban,voi repeta reteta facuta la Mihaela pentru ca nu am apucat decat sa-l gust,atat a fost de bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg biban de mare sau lup de mare daca gasiti,e acelas peste
sucul de la 1portocala
80g unt topit
1lingurita cu boia dulce
6catei de usturoi
2crengute de rozmarin
sare
piper
1lamaie
1portocala
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in blender untul topit,sucul de portocala,3catei de usturoi curatati,sare,piper,boia,o crenguta de rozmarin si se mixeaza pana rezulta un sos cremos dupa care se rastoarna intr-un bol
Pestele curatat de intestine,bine spalat si scurs de apa,se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte
Se pregateste o tava cu hartie de copt dubla pentru ca dupa ce se pune pestele se acopera cu hartia,se taie lamaia si portocala rondele si se face un pat,felii de usturoi ramas dar se mai poate adauga si crenguta de rozmarin ramasa
Peste peste se rastoarna 1/2din sos si se maseaza exterior si interior apoi se pune peste rondelele de lamaie si portocala
Se aduna hartia peste peste,ridicata in sus asemeni unui cort dar bine sigilata apoi se lasa la cuptor la 190 grade pentru 15min
Dupa acest timp,se scoate tava,se descopera pestele,se unge cu restul de sos apoi se mai lasa 15min
Se scoate cu grija sa nu se rupa,se pune pe un platou ornat cu felii de lamaie si portocala si se serveste simplu sau cu legume
Pofta buna!
Multumesc mult Lulu pentru reteta
RăspundețiȘtergereCu mult drag Gabita!!
ȘtergereInteresantă rețeta și merita încercată !
RăspundețiȘtergere