Cozonac cu iaurt

De aceasta data am o alta incercare, pentru ca vreau sa creez o reteta de cozonac,sa nu mai fiu nevoita sa fac cine stie ce alte minuni cu el dupa 2-3zile pentru ca deja este uscat
Ei bine de aceasta data am nimerit-o pentru ca este sau mai bine zis a fost super pufos,s-a terminat imediat dar surpriza mea cea mai mare,a fost ca dupa aproape 2saptamani,am gasit in camara dupa oale si ce mai am eu pe acolo(nu stiu cum o fi ajuns),o bucata de cozonac si era tot atat de moale de parca ar fi fost facut cu o zi in urma,ei asa da!!!😍😍
AVEM NEVOIE DE ALUAT:
1kg faina
5galbenusuri
300g zahar
1lingurita rasa cu sare
1pachet unt topit
coaja rasa de lamaie si portocala
400g iaurt gras
100ml lapte la nevoie
2plicuri drojdie uscata
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1cana nuca macinata
3linguri zahar pudra
2linguri cacao
2albusuri
SIROP:
100g zahar
200ml apa
150ml coniac
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile frecate bine cu sare si zahar,se rastoarna in vasul robotului peste faina cernuta si se adauga in continuare drojdia,aromele,iaurt si se mixeaza la viteza mica iar dupa ce s-a omogenizat,se schimba carligul pentru aluat si se mixeaza in continuare
      
Dupa 5min de invartit,daca e nevoie se adauga cate putin lapte cald iar dupa alte 5min se adauga unt cate putin si se mixeaza in continuare 10min.pana se termina untul
Se rastoarna intr-un castron uns,se acopera si se lasa deoparte sa creasca
Pentru umplutura,se amesteca intr-un castron toate ingredientele(albusul nu se bate),apoi se lasa deoparte
Dupa ce a crescut aluatul,se imparte in sfere egale,se intinde cate o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei,se pune umplutura pe toata suprafata apoi se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie
Am facut o alta incercare,am pus pe o foaie unsa cu umplutura,o alta foaie rulata
Dupa ce au crescut si in tavi,se ung cu galbenus,se presara seminte de mac si la cuptor vor sta 45min la 170grade
Dupa ce sunt scosi din cuptor,imediat cat sunt fierbinti,se insiropeaza cu cate 2-3linguri de sirop nu mai mult apoi imediat se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca
Sa va fie de folos!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme