Prajitura cu pepene si ciocolata
Am ceva mai multa ciocolata,nu am reusit s-o mananc oricat mi-ar place,nu pot sa devorez o ciocolata odata si uite asa ma trezesc cu un mic depozit apoi le folosesc in diverse retete si pentru ca suntem in sezonul pepenilor,s-a nimerit bine!😃😃
AVEM NEVOIE DE BLAT:
3oua
3linguri zahar
3linguri faina
un praf de sare
esemta de vanilie
CREMA CU PEPENE GALBEN
1pepene mic galben
2linguri zeama de lamaie
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
250ml frisca lichida
zahar dupa gust
CREMA DE CIOCOLATA:
200g ciocolata neagra
200ml frisca lichida
1felie de pepene rosu(pulpa)
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bat bine albusurile cu sare si zahar iar dupa ce s-au format creste,se adauga galbenusurile pe rand si vanilia amestecand cu o paleta
Se adauga apoi faina cate putin si tot cu paleta se amesteca usor cu miscari verticale iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort sau alta forma cu hartie apoi la cuptor va sta 35min la 170grade
Pentru crema de pepene,se curata pepenele de coaja si seminte,pulpa se taie cuburi,se pune in blender si se paseaza,in piureul obtinut se adauga zahar daca e cazul,gelatina hidratata in 150ml apa rece pentru 10min apoi dizolvata pe bain marie,se amesteca totul bine iar la final se adauga frisca batuta tare
Se pune blatul racit in inelul de la forma apoi pe platou,se rastoarna crema,apoi se lasa la frigider 1h pana se intareste
Pentru crema de ciocolata,se topeste ciocolata rupta intr-un vas pe bain marie impreuna cu frisca lichida iar cand incepe sa se topeasca se amesteca energic cu un tel apoi se adauga frisca hidratata in 150ml apa rece iar dupa omogenizare se adauga pulpa de pepene rosu pasata
Se rastoarna peste crema de pepene galben,se niveleaza si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate cu atentie inelul trecand usor cu un cutit in jurul prajiturii,apoi se orneaza cu mici sfere scoase din pulpa de pepene galben si rosu apoi se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii
AVEM NEVOIE DE BLAT:
3oua
3linguri zahar
3linguri faina
un praf de sare
esemta de vanilie
CREMA CU PEPENE GALBEN
1pepene mic galben
2linguri zeama de lamaie
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
250ml frisca lichida
zahar dupa gust
CREMA DE CIOCOLATA:
200g ciocolata neagra
200ml frisca lichida
1felie de pepene rosu(pulpa)
3plicuri gelatina granulata
150ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bat bine albusurile cu sare si zahar iar dupa ce s-au format creste,se adauga galbenusurile pe rand si vanilia amestecand cu o paleta
Se adauga apoi faina cate putin si tot cu paleta se amesteca usor cu miscari verticale iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort sau alta forma cu hartie apoi la cuptor va sta 35min la 170grade
Pentru crema de pepene,se curata pepenele de coaja si seminte,pulpa se taie cuburi,se pune in blender si se paseaza,in piureul obtinut se adauga zahar daca e cazul,gelatina hidratata in 150ml apa rece pentru 10min apoi dizolvata pe bain marie,se amesteca totul bine iar la final se adauga frisca batuta tare
Se pune blatul racit in inelul de la forma apoi pe platou,se rastoarna crema,apoi se lasa la frigider 1h pana se intareste
Pentru crema de ciocolata,se topeste ciocolata rupta intr-un vas pe bain marie impreuna cu frisca lichida iar cand incepe sa se topeasca se amesteca energic cu un tel apoi se adauga frisca hidratata in 150ml apa rece iar dupa omogenizare se adauga pulpa de pepene rosu pasata
Se rastoarna peste crema de pepene galben,se niveleaza si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate cu atentie inelul trecand usor cu un cutit in jurul prajiturii,apoi se orneaza cu mici sfere scoase din pulpa de pepene galben si rosu apoi se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!