Piept de rata cu rubarba

Anul asta am avut din abundenta rubarba,am facut tot ce a fost posibil de facut si de mancat dar m-am intrebat daca se poate pregati cu ea si ceva de mancare,ceva mai consistent si am apelat la prietenul nostru GOOGLE😃😃
Am gasit multe retete care nu au fost pe gustul meu,pana am dat de aceasta reteta care,putin modificata dupa nevoile mele, ne-a satisfacut pe deplin papilele gustative,a fost super buna,trebuie sa tin minte ca s-o repet la anul daca suntem sanatosi!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de rata
1punga mica cu paste scurte
2linguri ulei
1catel de usturoi pisat
2linguri cu radacina de ghimbir taiat cubulete
3tije de rubarba
1leg.ceapa verde
2portocale
sare
piper
rucola
MARINADA:
coaja rasa si sucul de la 1portocala
1lingura sos de soia
1lingurita cu ghinbir ras
boabe de piper zdrobit
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate ingredientele de la marinada se pun intr-un vas pe foc iar dupa 1min.se da vasul deoparte sa se raceasca
Pieptul de rata fara piele,se feliaza subtire apoi se taie fasii subtiri,se pun in vasul cu marinada,se amesteca si se lasa deoparte 30min
In tigaia cu ulei se pune ghimbirul,usturoi,carnea bine scursa din marinada care se lasa deoparte pentru mai tarziu,se lasa pe foc 3-4min amestecand mareu,
se adauga apoi rubarba spalata,cu capetele taiate apoi taiata cubulete mai mari,
ceapa de asemenea curatata si taiata marunt,se amesteca totul iar dupa ce acestea s-au inmuiat,se adauga marinada oprita,
se amesteca totul bine,se condimenteaza iar la final se amesteca cu pastele fierte si bine scurse

    Pe farfurie se pune rucola apoi mancarea si se orneaza cu felii de portocale
 
 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme