Dovlecei cu cartofi si rosii la cuptor

Zilnic imi aduce Costel de la gradina tot felul de legume dar cel mai mult dovlecei pentru ca ei zilnic trebuie recoltati,altfel se fac foarte mari
De aceasta data am facut ceva si frumos si gustos!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mai mari
3 rosii
3cartofi
250g parmezan ras
60g unt
oregano
cimbru 1crenguta
pudra de usturoi
fulgi de chili
sare
ulei de masline
pesmet
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele nu prea subtiri,se pun la fiert pentru 5min in apa cu sare apoi se scurg si se pun pe o farfurie
Dovleceiii spalati,nu se curata de coaja,taiati de asemenea rondele,se pun pe o alta farfurie,de asemenea si rosiile tot rondele 
Intr-un vas termorezistent de preferinta rotund,sau o forma de tarta,unsa cu unt din belsug si tapetata cu pesmet se pun intercalat in pozitie verticala un rand de cartofi,apoi rosii,dovlecei si tot asa pana se termina
De preferat ar fi ca toate rondelele sa fie la aceeasi inaltime,care sunt mai mari se pot taia de la baza,nu este o regula,este doar pentru aspect
Deasupra se presara sare,usturoi,fulgi de chili,oregano,crenguta de cimbru,3-4linguri ulei de masline si parmezan din belsug
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 10min la 160grade,dupa acest timp se descopera si se mai lasa 10min la 180de grade sa se rumeneasca
Se serveste imediat,un deliciu!
Pofta buna!



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme