Prajitura cu crema de ness
Umbland intr-o zi pe Google dupa o reteta mai deosebita,nu ca nu as avea dar nu-i rau sa mai fie😃😃,am dat peste aceasta reteta care arata intr-un fel si nici nu era complicata,mai ales ca am avut tot ce-mi trebuie!
M-am apucat de treaba dar ce sa vezi,ca nu mi-a iesit frumusetea pe care o vazusem,ghinion!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
6linguri faina
6linguri zahar
un praf de sare
2lingurite cacao
esenta de vanilie
SIROP:
150ml apa
50g zahar
30ml coniac
CREMA:
3oua
150g zahar
2linguri ness
400ml frisca lichida
CROCANT DE MIGDALE:
70g migdale cruda
2linguri zahar pudra
1lingura apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bate albusul tare sa rezulte o spuma lucioasa cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile toate odata si nu se mixeaza mult,doar cat se incorporeaza apoi se cerne deasupra faina cu cacao si se amesteca usor cu o paleta,eu intotdeauna ma folosesc de tel
Se rastoarna in tava cu pereti detasabili de 20x25cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min la 180de grade
In acest timp se pregateste siropul intr-un vas mic pe foc se pune apa si zahar iar dupa ce s-a topit si incepe sa se ingroase,se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga coniacul si se amesteca
Pentru crocantul de migdale,se pun in tigaie migdalele taiate cu cutitul,se adauga zaharul si apa si se amesteca continuu iar cand migdalele s-au acoperit cu zahar si au devenit aurii,se rastoarna pe un platou rasfirate sa se raceasca
Pentru crema,se bat ouale cu telul,se adauga zaharul si ness apoi se continua sa se amestece pe bain marie pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit bine,se adauga frisca batuta tare,cateva picaturi de esenta de migdale,cateva migdale crocant si se amesteca usor
Blatul dupa ce s-a racit,se pune in inelul de la tava de copt pe un platou, se insiropeaza,se rastoarna crema,se niveleaza suprafata,se presara crocantul ramas si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate inelul,se taie prajitura,se pune pe un platou si se serveste.
Sa va fie de folos!
M-am apucat de treaba dar ce sa vezi,ca nu mi-a iesit frumusetea pe care o vazusem,ghinion!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
6linguri faina
6linguri zahar
un praf de sare
2lingurite cacao
esenta de vanilie
SIROP:
150ml apa
50g zahar
30ml coniac
CREMA:
3oua
150g zahar
2linguri ness
400ml frisca lichida
CROCANT DE MIGDALE:
70g migdale cruda
2linguri zahar pudra
1lingura apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se bate albusul tare sa rezulte o spuma lucioasa cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile toate odata si nu se mixeaza mult,doar cat se incorporeaza apoi se cerne deasupra faina cu cacao si se amesteca usor cu o paleta,eu intotdeauna ma folosesc de tel
Se rastoarna in tava cu pereti detasabili de 20x25cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min la 180de grade
In acest timp se pregateste siropul intr-un vas mic pe foc se pune apa si zahar iar dupa ce s-a topit si incepe sa se ingroase,se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga coniacul si se amesteca
Pentru crocantul de migdale,se pun in tigaie migdalele taiate cu cutitul,se adauga zaharul si apa si se amesteca continuu iar cand migdalele s-au acoperit cu zahar si au devenit aurii,se rastoarna pe un platou rasfirate sa se raceasca
Pentru crema,se bat ouale cu telul,se adauga zaharul si ness apoi se continua sa se amestece pe bain marie pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit bine,se adauga frisca batuta tare,cateva picaturi de esenta de migdale,cateva migdale crocant si se amesteca usor
Blatul dupa ce s-a racit,se pune in inelul de la tava de copt pe un platou, se insiropeaza,se rastoarna crema,se niveleaza suprafata,se presara crocantul ramas si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate inelul,se taie prajitura,se pune pe un platou si se serveste.
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!