Crema de zahar ars cu dovleac

Pentru ca mi-a adus Costel de la gradina multi bostani,nu stiu ce a fost in capul lui,incerc sa fac cat mai multe in combinatie cu el
De aceasta data m-am oprit la  crema de zahar ars,pentru ca tot aveam un borcan cu piure ramas de la supa
Mie in general,nu-mi place dovleacul nici macar placinta pe care o adora toata lumea,nu-mi place nimic cu el,daca pregatesc ceva,gust si-mi dau cu parerea iar de mancat,mananca cei din jurul meu iar aceasta crema are un gust deosebit dar dupa gustul meu este prea dulce sau poate m-am dezobisnuit eu de dulce daca nu mananc,nu stiu sa va spun!
AVEM NEVOIE DE:
pulpa de la un dovleac placintar
2cani cu zahar
1/2cana cu apa
2cani cu lapte
6oua
3linguri cu rom bautura nu esenta
1pastaie de vanilie Tonka
CUM SE PROCEDEAZA;
Dovleacul curatat de coaja si seminte,se taie cuburi,se pune la fiert pentru 20min,apoi se scurge,se paseaza bine si se trece prin sita
Se caramelizeaza o cana cu zahar si apa,dupa ce s-a format caramelul se imbraca peretii unui vas,poate fi si o cratita cu caramel apoi se lasa deoparte
Se bat ouale intr-un castron impreuna cu restul de zahar,se adauga dovleacul,laptele cald,romul si vanilia rasa iar dupa omogenizare se rastoarna in vas
Se pune vasul cu crema intr-o tava in care se pune apa fierbinte apoi se lasa la cuptor 45-50min la foc moderat
Dupa ce s-a racit putin,se pune la frigider cateva ore,dar ideal ar fi pana a doua zi
Se rastoarna pe un platou,se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!


  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme