Supa crema de cartofi copti si curcuma

Mi-a adus Costel din Franta foarte multa  curcuma!!😮😮
Ei na,acum ce fac cu ea?? stiu despre ea ca este inrudita cu ghimbirul,cu tulpina subterana,care fiarta,uscata,pisata marunt,se obtine o pulbere aromata,considerata de unii specialisti, ca fiind cel mai puternic antiinflamator natural,in plus contine foarte multe vitamine,fibre;bun,aceste beneficii le stiam dar acum ce fac cu ele si unde le folosesc??
Am cautat pe Google pentru ca de aceea-l avem dar nu m-a convins,doar o singura reteta am gasit dar curcuma i-am pus-o eu pentru ca nu era la ingrediente si da,foarte buna,foarte gustoasa,aromata!

AVEM NEVOIE DE:
3cartofi mari
1crenguta de rozmarin
20ml ulei de masline
sare
2buc curcuma
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1cutie lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii spalati,uscati cu hartie de bucatarie,se unge fiecare cu ulei de masline,se pun pe hartie de copt in tava,se mai pune ulei peste ei,se presara cu sare,se adauga crenguta de rozmarin,se strange hartia si se lasa la cuptor 45min
Restul legumelor curatate,spalate,taiate,se pun la fiert in apa si putina sare
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurg fara sa se arunce apa si se pun in blender impreuna cu miezul de la cartofii copti
Dupa cateva mixari,se adauga sare,laptele de cocos si se mixeaza in continuare foarte bine
Se rastoarna in oala,se potriveste consistenta adaugand apa de la fiert pentru cine doreste,se potriveste de gust iar dupa 1-2clocote se opreste focul si se serveste
Are un gust super bun,sa va fie de folos!




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme