Taitei de casa

Cum se fac exact taiteiii in casa,am primit multe intrebari si acum i-a venit randul la postare,eu nu am schimbat cu nimic reteta chiar daca am vazut in stanga,in dreapta multe alte adaugiri, am ramas pe vechi cum se spune si fac reteta exact cum o facea mama!
Am si masina dar credeti-ma ca nu fac taiteiii cat munca dupa, trebuie s-o spal si nici cand ii pregatesc nu pot fi singura,asa ca-mi vine mult mai usor  sa-i fac la mana
AVEM NEVOIE DE
1ou
un praf de sare
faina
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un bol se bate oul cu un praf de sare apoi se adauga faina cate putin amestecand cu furculita
Aici am folosit o cana cu faina ca sa va dati seama cata faina se consuma pana la final
   Cand a ajuns aluatul in castron de nu se mai poate amesteca cu furculita,se rastoarna pe masa pudrata cu faina tot din cana si se framanta adaugand faina pana rezulta un aluat potrivit de tare
Se lasa cateva minute sa se odihneasca apoi se intinde cu sucitorul o foaie subtire iar pe masura ce se intinde foaia,se mai pune faina pe ea,asa ca sa nu se lipeasca
Dupa ce a rezultat o foaie subtire,acum sunt doua metode sau se ruleaza si se taie taiteiii subtiri,in acest caz rezulta niste taitei foarte lungi,sau cum fac eu,tai foaia rezultata in fasii late de 3degete,se pun una peste alta apoi se taie cat crede fiecare de lati
Dupa ce s-au taiat,se pun intr-o sita si se cerne surplusul de faina apoi se intind pe o hartie si se lasa deoparte pana cand este momentul de pus in ciorba au alta mancare
Sa va fie de folos!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme