Tocana de vita arabeasca

Mi-a trimis Ana din Franta aceasta reteta,am facut-o si pur si simplu nu ma mai saturam de ea atat e de buna,buna rau!😅😅
AVEM NEVOIE DE
200g carne de vita
2cartofi
1ceapa
1capatana de usturoi
1linguta boia dulce
1lingura Garam-masala
sare
ulei de masline
1frunza de dafin
1fir de rozmarin
100g cus-cus
50g unt
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas se pune 3linguri de ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga carnea taiata cubulete si se lasa 5min amestecand mereu
Se adauga apoi boia,Garam masala,crenguta de rozmarin,frunza de dafin,sare,2cani cu apa fierbinte si se lasa la fiert 1h
In acest timp,cartofii curatati,taiati cuburi mai mari se prajesc in ulei mult pana se fac aurii si se adauga in vas daca este fiarta carnea

se adauga si usturoiul zdrobit,se potriveste de gust si se lasa pe foc pana scade
Scuzati aspectul vasului,trebuiau stersi peretii dar am omis,am o bila neagra pentru mine!

Pentru garnitura,cuscusul spalat se pune intr-un bol,se adauga aceeasi cantitate de apa clocotita,se acopera si se lasa deoparte 10-15min,dupa ce s-a umflat si boabele nu mai sunt tari, se adauga untul,putina sare si se amesteca cu o furculita

Se serveste pe farfurie cuscus,alaturi tocana si acritura de sezon sau salata verde
Pofta buna!
  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme