Placinta cu iaurt

Ne place placinta cu branza mai alesc calda cum o scot din cuptor,imi aminteste de anii cand mergeam la placintarie si totul era la vedere,cuptorul si masa de lucru erau in mijlocul placintariei,mese de jur imprejur si erai servit la "botul calului"cum este o vorba!😋😋
Cand ne e pofta de placinta si nu am branza,imediat o fac cu iaurt si e la fel de gustoasa iar de regula o fac in tava mare dar acum avand prin frigider iaurt mai putin am facut-o intr-un vas rotund de yena si bineinteles ca nu a fost suficient!😂😂😂
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
900g iaurt(o galetusa)
3linguri zahar(noi nu mancam prea dulce)
12oua
1lamaie
1portocala
4linguri gris
2linguri smantana
100g unt
100g stafide
CUM SE PROCEDEAZA
Se amesteca intr-un castron iaurtul cu 10oua batute cu un praf de sare si zahar,coaja rasa de citrice si gris iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Se unge tava cu unt topit cu o pensula,se pun apoi cate doua foi unse si ele,in asa fel ca sa cada pe marginea tavii,apoi alte doua foi in partea opusa,cu polonicul se pune iaurt,deasupra stafide,se acopera tot cu doua foi unse cu unt si tot asa pana se termina iaurtul
Asa arata vasul rotund
Dupa ce s-a terminat iaurtul,se acopera cu o foaie facuta mai mica doar cat acopera suprafata apoi se aduc foile de pe margini in interior,se ung cu unt,se acopera cu o alta foaie si se sigileaza bine marginile,introducandu-le in interior,pentru ca la copt sa nu se ridice in sus
Cele doua oua ramase se bat cu smantana si se rastoarna deasupra apoi la cuptor va sta 40-45min la foc mic
Eu am scapat-o si s-a parpolit cam tare!!😅😅
se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste

Sa va fie de folos!



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme