Prajitura cu perle de tapioca

De cand am vazut la prietena mea Anuta aceasta reteta,numai la ea ma gandeam pentru ca arata intr-un mare,mare fel,bine ea este si artista cand pregateste ceva in bucatarie,indiferent ce,eu mult mai putin!😀😀😀
Nu am facut-o intocmai cu ingredientele ei pentru ca nu le-am avut,deci nimeni nu poate spune ca-i copiata,doar ideea a fost a ei!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
10-12piscoturi de sampanie
PIURE DE MANGO
1mango
2linguri zahar
100ml frisca lichida
100ml apa
10g gelatina
UMPLUTURA DE TAPIOCA
150g perle de tapioca
250ml lapte
100ml frisca lichida
2linguri pasta de macese
JELEU DE ZMEURA
300g zmeura congelata
10g gelatina
3linguri zahar
100ml apa
CUM SE PROCEDEAZA
In forma de tort de 24cm diametru,se pune folie alimentara apoi piscoturi in asa fel ca toate golurile sa fie acoperite apoi se lasa deoparte
nu este nevoie de insiropare pentru ca se vor muia de la piureul de mango
Intr-un vas mic pe foc se pune pulpa de mango taiata cuburi si zaharul iar dupa ce s-a format un sirop se da deoparte si se paseaza bine cu blenderul apoi se lasa sa se raceasca bine
Frisca batuta bine se incorporeaza in piureul rece,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata 5min in apa apoi topita pe bain-marie iar dupa ce este amestecata usor,se rastoarna peste piscoturi
si se lasa la frigider 30min
Se inmoaie perlele de tapioca intr-un vas cu apa 30min apoi se scurg si se fierb in lapte amestecand pana se ingroasa
apoi se adauga pasta de macese iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca foarte bine(se poate pune in congelator cateva minute)
Dupa ce s-a racit se incorporeaza frisca batuta tare si se rastoarna peste piureul de mango
Va sta la frigider 2h
Pentru jeleu se pune zmeura in vasul pe foc cu zahar,dupa ce s-a topit se paseaza bine cu blenderul,se trece prin sita,in piureul obtinut se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa si topita pe bain -marie
apoi se rastoarna peste crema de tapioca si la frigider pana a doua zi
Se scoate inelul de la tava,se apuca de folia de pe margini si se pune prajitura pe un platou,apoi cu atentie se scoate folia si se orneaza cu fructe apoi se taie si se serveste.
S va fie de folos!






        


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme