Mousse de ciocolata alba si jeleu de pepene
Am luat o jumatate de pepene,parca am innebunit dau bani aiurea si bineinteles ca nu a fost bun deloc,mancam ceva zemos atat😠😠asa ca l-am folosit la acest mousse daca tot aveam ciocolata
AVEM NEVOIE DE
JELEU
1felie mare de pepene
50g zahar
5g gelatina
50ml apa rece
MOUSSE
2galbenusuri
1lingura zahar
150ml lapte
4g gelatina
50ml apa rece
200g ciocolata alba
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca galbenusurile cu zahar,se rastoarna apoi in vasul cu lapte pe foc,se amesteca continuu pana se ingroasa putin,se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita 3sec la microunde,apoi ciocolata rupta se da vasul deoparte si se amesteca energic pana se omogenizeaza bine,se pune o folie alimentara direct pe crema sa nu prinda crusta apoi la frigider sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor cu frisca batuta apoi se imparte in cupe si se lasa deoparte
Pentru jeleu,miezul de pepene taiat cuburi,curatat de seminte,se paseaza la blender,rezultatul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si se lasa la fiert pana scade la jumatate apoi se da vasul deoparte si se amesteca cu gelatina hidratata si topita
Dupa ce s-a racit,se pun cate 2-3 linguri sau mai mult in cupe peste mouse se orneaza cu frunza de menta si felie de pepene apoi la frigider pana se intareste
Deliciu!
AVEM NEVOIE DE
JELEU
1felie mare de pepene
50g zahar
5g gelatina
50ml apa rece
MOUSSE
2galbenusuri
1lingura zahar
150ml lapte
4g gelatina
50ml apa rece
200g ciocolata alba
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca galbenusurile cu zahar,se rastoarna apoi in vasul cu lapte pe foc,se amesteca continuu pana se ingroasa putin,se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita 3sec la microunde,apoi ciocolata rupta se da vasul deoparte si se amesteca energic pana se omogenizeaza bine,se pune o folie alimentara direct pe crema sa nu prinda crusta apoi la frigider sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor cu frisca batuta apoi se imparte in cupe si se lasa deoparte
Pentru jeleu,miezul de pepene taiat cuburi,curatat de seminte,se paseaza la blender,rezultatul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si se lasa la fiert pana scade la jumatate apoi se da vasul deoparte si se amesteca cu gelatina hidratata si topita
Dupa ce s-a racit,se pun cate 2-3 linguri sau mai mult in cupe peste mouse se orneaza cu frunza de menta si felie de pepene apoi la frigider pana se intareste
Deliciu!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!