Prajitura cu mere si gris
Am cumparat de la LIDL 2mere si au cantarit aproape 1kg,n-am mai intalnit asa ceva si cum eu nu pot manca mere,am facut dintr-un mar doua prajituri,incredibil dar adevarat!
AVEM NEVOIE DE
3mere(nu cred sa gasiti aceleasi mere mari sa scriu ca aveti nevoie de 1/2mar)
50g unt
3linguri zahar
ALUAT
200g gris
150g zahar
2oua
250g chefir
1lingurita bicarbonat
1lingura pudra de roscove
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste mai intai aluatul pentru ca trebuie sa stea deoparte sa se umfle grisul
In castron se amesteca grisul cu zahar si bicarbonat
Se bat bine ouale cu chefir,se adauga apoi amestecul de gris iar dupa omogenizare se lasa deoparte 20min
In acest timp intr-o tigaie se pune untul cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga felii de mar curatate,iar dupa ce s-au imbracat in caramel,se scot si se pun in tava cu hartie de copt cu tot cu sirop
iar peste ele se rastoarna jumatate din aluat
in restul se adauga pudra de roscove iar dupa omogenizare se pune deasupra si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se rastoarna cu mare atentie pe un platou iar dupa ce s-a racit mai tare se pudreaza apoi se taie si se serveste
Deliciu!
sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE
3mere(nu cred sa gasiti aceleasi mere mari sa scriu ca aveti nevoie de 1/2mar)
50g unt
3linguri zahar
ALUAT
200g gris
150g zahar
2oua
250g chefir
1lingurita bicarbonat
1lingura pudra de roscove
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste mai intai aluatul pentru ca trebuie sa stea deoparte sa se umfle grisul
In castron se amesteca grisul cu zahar si bicarbonat
Se bat bine ouale cu chefir,se adauga apoi amestecul de gris iar dupa omogenizare se lasa deoparte 20min
In acest timp intr-o tigaie se pune untul cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga felii de mar curatate,iar dupa ce s-au imbracat in caramel,se scot si se pun in tava cu hartie de copt cu tot cu sirop
iar peste ele se rastoarna jumatate din aluat
in restul se adauga pudra de roscove iar dupa omogenizare se pune deasupra si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se rastoarna cu mare atentie pe un platou iar dupa ce s-a racit mai tare se pudreaza apoi se taie si se serveste
Deliciu!
sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!