Cheesecake cu dovleac
Wow asa ceva??? are un gust fantastic!😋😋😋
Nu va spun mai multe,urmariti reteta!
AVEM NEVOIE DE
3felii dovleac
250g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
1lingurita scortisoara
200g biscuiti cu scortisoara Speculos,sau de multe ori,eu folosesc si piscoturi
20g gelatina granulata
PENTRU ORNAT
sablon
1lingurita scortisoara
1lingurita zahar pudra
frisca batuta
CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de dovleac taiate in jumatati se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 1h sa se coaca iar dupa ce s-a racit putin,se curata partea uscata si miezul se pune in blender
Branza se mixeaza cu piureul de dovleac,se amesteca apoi usor cu frisca batuta
Dupa omogenizare,se incorporeaza gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie si se lasa putin sa se raceasca iar la final se adauga scortisoara si se amesteca bine totul
Intr-o tava detasabila se pune folie alimentara(pentru a fi scos mai usor cheesecak-ul din tava),in interior se pun doua randuri de biscuiti unul peste altul pentru ca sunt subtiri,se stropesc cu putin sirop de orice fel,apoi se rastoarna crema
Se niveleaza suprafata si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste
Se scoate tava,se scoate inelul,se apuca bine folia din ambele parti si se pune pe un platou apoi cu atentie se scoate folia prin rulare de sus in jos,foarte usor se scoate
Se pune un sablon desupra,se presara amestecul de scortisoara si zahar pudra,eu am pus trasura Cenusaresei,probabil v-ati dat seama si cu poshul se fac in colturi stelute cu frisca(niciodata nu stiu cum se numesc aceste ornamente pe care le fac!!)
Se taie si se serveste
Sa va fie de folos!
Nu va spun mai multe,urmariti reteta!
AVEM NEVOIE DE
3felii dovleac
250g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
1lingurita scortisoara
200g biscuiti cu scortisoara Speculos,sau de multe ori,eu folosesc si piscoturi
20g gelatina granulata
PENTRU ORNAT
sablon
1lingurita scortisoara
1lingurita zahar pudra
frisca batuta
CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de dovleac taiate in jumatati se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 1h sa se coaca iar dupa ce s-a racit putin,se curata partea uscata si miezul se pune in blender
Branza se mixeaza cu piureul de dovleac,se amesteca apoi usor cu frisca batuta
Dupa omogenizare,se incorporeaza gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie si se lasa putin sa se raceasca iar la final se adauga scortisoara si se amesteca bine totul
Intr-o tava detasabila se pune folie alimentara(pentru a fi scos mai usor cheesecak-ul din tava),in interior se pun doua randuri de biscuiti unul peste altul pentru ca sunt subtiri,se stropesc cu putin sirop de orice fel,apoi se rastoarna crema
Se niveleaza suprafata si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste
Se scoate tava,se scoate inelul,se apuca bine folia din ambele parti si se pune pe un platou apoi cu atentie se scoate folia prin rulare de sus in jos,foarte usor se scoate
Se pune un sablon desupra,se presara amestecul de scortisoara si zahar pudra,eu am pus trasura Cenusaresei,probabil v-ati dat seama si cu poshul se fac in colturi stelute cu frisca(niciodata nu stiu cum se numesc aceste ornamente pe care le fac!!)
Se taie si se serveste
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!