Aripioare lipicioase
Ne plac mult aceste aripioare,am gasit o reteta intr-o fila de calendar,le-am facut si au iesit WOW!!
AVEM NEVOIE DE
1kg aripi de pui
1ou
sare
piper dupa gust
1lingura boia dulce
250g faina
2linguri amidon
1l ulei pentru prajit
GLAZURA
2linguri ulei
4catei de usturoi
80g ketchup
50ml sos de soia
1lingura miere
CUM SE PROCEDEAZA
Aripile cu varfurile taiate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pun in castron
Separat intr-un bol se amesteca bine oul batut,sare,piper,boia,se rastoarna peste aripi si se amesteca bine,eu am adaugat putina apa minerala pentru ca era prea gros sosul
Faina amestecata cu amidon,se rastoarna peste aripi si din nou se amesteca sa se lipeasca bine pe aripi
Se prajesc in baie de ulei iar dupa ce sunt rumenite se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie si se lasa deoparte
Pentru glazura,intr-un vas mic se pune uleiul,usturoiul pisat si se lasa pe foc mic pana-si elibereaza aroma apoi se adauga restul ingredientelor se amesteca totul bine dupa care se rastoarna peste aripi
Dupa ce toate aripile sunt unse cu aceasta glazura,se scot pe farfurie si se servesc imediat cu vrunze de ceapa verde taiata oblic
Pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!