Aripioare lipicioase

 Ne plac mult aceste aripioare,am gasit o reteta intr-o fila de calendar,le-am facut si au iesit WOW!!


AVEM NEVOIE DE

1kg aripi de pui

1ou

sare

piper dupa gust

1lingura boia dulce

250g faina

2linguri amidon

1l ulei pentru prajit

GLAZURA

2linguri ulei

4catei de usturoi

80g ketchup

50ml sos de soia

1lingura miere 

CUM SE PROCEDEAZA

Aripile cu varfurile taiate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pun in castron



Separat intr-un bol se amesteca bine oul batut,sare,piper,boia,se rastoarna peste aripi si se amesteca bine,eu am adaugat putina apa minerala pentru ca era prea gros sosul


 

Faina amestecata cu amidon,se rastoarna peste aripi si din nou se amesteca sa se lipeasca bine pe aripi


Se prajesc in baie de ulei iar dupa ce sunt rumenite se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie si se lasa deoparte

Pentru glazura,intr-un vas mic se pune uleiul,usturoiul pisat si se lasa pe foc mic pana-si elibereaza aroma apoi se adauga restul ingredientelor se amesteca totul bine dupa care se rastoarna peste aripi




Dupa ce toate aripile sunt unse cu aceasta glazura,se scot pe farfurie si se servesc imediat cu vrunze de ceapa verde taiata oblic



Pofta buna! 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme