Cheesecake cu pepene galben si ciocolata

 Daca tot am pepeni galbeni pe care nu-i mananc pentru ca nu-mi plac,nu sunt pe gustul meu,mai fac din cand in cand cate un dulce cum este si acest cheesecake care a iesit nebunie curata,un gust ce si pe mine m-a surprins.


AVEM NEVOIE DE

10 piscoturi de sampanie(depinde cat de mare este tava)

1pepene galben(2kg)

250g Mascarpone

200ml frisca lichida

10g gelatina

100ml apa rece

4linguri pepite de ciocolata

2crengute de lamaita

GLAZURA

150ml suc de portocale

100g piure de pepene

1plic Tort Jelee transparent

CUM SE PROCEDEAZA

Pepenele curatat de coaja si seminte,taiat cubulete,se pune intr-un vas si se paseaza bine in blender apoi se pune pe foc impreuna cu lamaita




 

Aceasta lamaita am luat-o de la LIDLin ghiveci si s-a facut foarte mare iar cand o tai din cand in cand o folosesc in salate,in sucuri de fructe sau la diferite dulciuri cu e acum si are un gust si o aroma de lamaie dupa cum i se spune.

Dupa ce a scazut,se da vasul deoparte,se scoate  lamaita apoi se da deoparte 200g intr-un bol iar in restul se amesteca bine gelatina hidratata in apa rece si topita pe bain-marie

Branza se mixeaza putin,se adauga piureul de pepene cu gelatina iar la final frisca batuta,se amesteca usor cu telul apoi se adauga pepitele de ciocolata




Intr-o tava se pune folie alimentara mai mare,sa cada peste margini,pentru ca la final ne vom folosi de ea sa scoatem mai usor cheesecak-ul din tava

se pun in interior piscotul acoperind toate golurile,se rastoarna compozitia,se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi


Pentru glazura,se pune intr-un vas sucul de portocale rece,se amesteca bine cu plicul de Tort Jelee,se adauga piureul de pepene apoi se pune pe foc mic amestecand continuu1min iar cand incepe sa se ingroase,se rastoarna usor peste crema de branza,se niveleaza si se mai lasa la frigider putin sa se intareasca



Dupa ce s-a intarit glazura,se scoate inelul de la tava,apoi se apuca folia cu atentie,se transfera pe un platou apoi tot cu atentie se elimina folia,se incepe dintr-un capat si se ruleaza pana in capatul opus apoi se orneaza cu pepene si lamaita


Se taie se pune pe farfurie si se serveste



Sa va fie de folos!

   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme