Placinta cu branza sarata

 Fac foarte des placinta sarata,este preferata noastra mai ales calda, dar de aceasta data nu am mai facut foi ci am cumparat un pachet iar metoda mea e cu totul diferita



AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
500g branza de burduf
1kg branza proaspata de vaci
10oua+2 pentru uns
100g unt
200ml smantana lichida
tava 30x20
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune untul intr-un vas pe foc iar dupa ce s-a topit se lasa deoparte
Intr-un castron se amesteca cele doua branzeturi,cu ouale batute separt apoi se lasa deoparte
In tava unsa cu unt cu o pensula,se pun 4foi in asa fel ca pe fiecare latura sa fie cate jumatate de foaie cazuta in afara tavii apoi se ung foile
Se pun in interior 4-5linguri cu branza,se acopera cu o foaie pusa in doua,se unge si aceasta foaie,din nou se pune branza si tot asa pana de termina branza
La final,se aduc peste branza jumatatile de foi lasate peste laturi

 Se ung cu unt apoi se acopera cu doua foi unse fiecare puse tot in doua
Eu am pus foile indoite pentru ca exact asa intra in tava,pentru cine are tava mai mare poate pune foaia intreaga
Cele doua oua ramase,se bat si se amesteca cu smantana apoi se toarna peste placinta

 

La cuptor va sta 45min la 170 de grade,pana se rumeneste

 Se serveste fierbinte dar si rece este foarte buna!
Sa va fie de folos!
 

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme