Ciuperci conservate

 M-am trezit intr-o zi ca-mi aduce sotul o ladita cu ciuperci,imi plac mie ciupercile dar totusi prea multe erau,asa ca am cautat pe la prietene o reteta de conservare si le-am pus,rezultatul mai tarziu il voi vedea


AVEM NEVOIE DE
ciuperci
lamaie sau otet
aspirine
Nu am scris cantitatile pentru ca otetul este in functie de cantitatea de ciuperci
CUM SE PROCEDEAZA
\Ciupercile curatate daca e cazul,daca sunt mici nu se rup piciorusele,apoi spalate,se pun in oala cu apa pe foc care clocoteste si zeama de la 1lamaie sau 100ml otet
Eu nu am avut exagerat de multe ciuperci si am folosit pentru fiert o oala de 5litri,am pus 3litri cu apa si 100ml otet

 
 
Dupa 10min.de fiert se scot ciupercile fara sa se arunce apa iar dupa ce s-au racit putin se feliaza care sunt mari,cele mici se lasa intregi,eu am avut doar mari
Se pun ciupercile feliate in borcane,deasupra la fiecare borcan de 400g se pune cate o aspirina dizolvata in putina apa de la fiert,se completeaza corcanele cu aceeasi apa,se infileteaza bine capacele apoi se fierb 30min

 
Dupa timpul de fierbere,se opreste focul iar borcanele se lasa tot in oala pana a doua zi cand se eticheteaza si se depoziteaza la camara

 Sa va fie de folos!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme