Prepelite la borcan

 Mi-am adus aminte ca de foarte multe ori cu multi ani in urma,faceam pui pe sticla cum li se spuneau dar eu il puneam pe borcan,ei bine acum avand cateva prepelite,mi-am zis sa incerc!😂😂😂😂
Am cautat prin sacii mei cu borcane ceva care sa se potriveasca,stiti cat de mici sunt prepelitele dar intr-un sfarsit am gasit si m-am apucat de treaba.
Va spun ca reteta mi-a iesit cum am vrut si a fost foarte,foarte gustoasa,mai ales ca am folosit condimentele achizitionate
AVEM NEVOIE DE
4prepelite
6cartofi mov
200g bacon file
100g ciuperci Shimeji
1ceapa
2capatani de usturoi
250ml vin alb
2linguri amestec de condimente
2linguri ulei de masline
2crengute de rozmarin
sare

 CUM SE PROCEDEAZA
Prepelitele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pudreaza cu cu sare apoi se lasa deoparte
Intr-un bol se pun cele doua linguri cu amestec de condimente si 1lingura cu ulei,se amesteca bine si se lasa deoparte

 
Cartofii curatati,daca sunt prea mari se taie in doua pe lung,apoi fiecare bucata se infasoara cu bacon si se lasa deoparte

 Se ung prepelitele interior si exterior cu amestecul de condimente,se aseaza pe borcane in care se pune putin vin si o crenguta mica de rozmarin si se pun in tava
Pe langa ele se pune ceapa taiata julien,usturoiul curatat,cartofii,ciupercile,vinul ramas,apa cat sa stea cartofii mai mult de jumatate in lichid,putina sare,rozmarinul ramas si la cuptor va sta 1h la 160de grade

 

Dupa 1h se scot prepelitele iar cartofii daca nu sunt facuti,se maseste temperatura si se mai lasa 30min apoi se scot

 
 

Sosul din tava se strecoara,se pune in blenderul mic impreuna cu usturoiul si ceapa,ciupercile se scot si se pun intr-un bol,se mixeaza bine apoi sosul se pune intr-un bol

Pentru servire,se pune o prepelita pe farfurie,cartofi,sos si alaturi salata verde cu ciuperci

Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme