Bibilica la cuptor cu sos alb

Ei de aceasta data am facut o reteta frantuzeasca la fel de buna ca si ciorba,a durat ceva timp dar s-a meritat.

 AVEM NEVOIE DE
pieptul si pulpele de la bibilica
2morcovi
1ceapa
1radacina patrunjel
boabe de piper
1borcan cu ciuperci
25g unt
1lingura faina
coaja rasa de la 1lamaie
150g iaurt gras
sare
piper
1ceasca cus-cus
CUM SE PROCEDEAZA
Legumele curatate,spalate,se pun intr-un vas cu apa pe foc impreuna cu pulpele si pieptul,boabele de piper si se lasa la fiert pana ce carnea este bine fiarta
Se scoate carnea si se lasa deoparte,supa se strecoara si se lasa deoparte pentru ca vom avea nevoie de ea 
Se topeste untul intr-un vas,se adauga faina si se amesteca,apoi 1cana cu supa cate putin amestecand continuu cu telul pana se ingroasa,daca e nevoie se mai poate adauga supa apoi se da vasul deoparte si se adauga coaja de lamaie,iaurtul,sare,piper,carnea scoasa de pe oase,ciupercile scurse din borcan si clatite,apoi se rastoarna intr-un vas termorezistent si la cuptor va sta 30min la 180de grade

 In acest timp,se pune la fiert 1ceasca cu apa,putina sare,1lingurita cu unt iar cand incepe sa clocoteasca se adauga cus-cusul,se opreste focul si se pune capac iar dupa 10min se amesteca cu o fruculita

 La servire se pune pe farfurie o insula de cuscus si de jur imprejur carne cu ciuperci si sos iar alaturi muraturi
Pofta buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme