Piept de rata cu struguri

 Mmm aceasta reteta este nebunie,am mai facut-o cu ceva timp in urma dar nu mi-a iesit iar acum am reparat greseala de atunci
Gustul bun il da si carnea, rata fiind crescuta la curte nu din comert.
 AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
SOS
25 g unt
1ceapa mica
1portocala
1lingura otet de mere
3linguri supa de pasare
2linguri vin rosu
1lingurita miere
sare dupa gust
GARNITURA
25g unt
1lingura ulei de masline
300g boabe de struguri albi si negri
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul de rata spalat,uscat cu hartie de bucatarie,cresteta pielea se pune in tigaia incinsa cu pielea in jos
si se tine cate un minut pe fiecare parte,al meu a fost mai gros si a trebuit tinut mai mult apoi se scoate pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu

 

 In grasimea din tigaiese adauga untul pentru sos,se caleste ceapa taiata foarte marunt,se adauga apoi restul de ingrediente inclusiv coaja de portocala si zeama apoi se lasa pe foc pana scade putin si ceapa e fiarta,se potriveste de gust apoi se opreste focul si sosul se rastoarna intr-un bol

 Separat in alta tigaie cu unt si ulei se pun boabele de struguri spalate,se lasa pe foc amestecand 4-5min apoi se opreste focul

 Pe farfurie se pun felii subtiri de piept,in jurul lor boabe de struguri si sos deasupra apoi se serveste!
Pofta buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme