Prajitura cu mandarine

 O alta reteta de la concurs gustoasa,si aromata!


AVEM NEVOIE DE
1kg mandarine
3linguri zahar pentru tava
4oua
100g zahar
250ml lapte
250ml ulei
1/2pahar cu iaurt
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
400g faina
DECOR
500ml frisca lichida
100g zahar pudra
mandarine
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune hartie de copt mai mare in tava rotunda 26cm iar pe fundul ei se pun cele 3linguri cu zahar apoi mandarinele curatate de coaja si se lasa deoparte
Separat se bat ouale cu un praf de sare,zahar vanilat si zahar pana rezulta o crema spumoasa si albicioasa,se adauga ulei,lapte si iaurt,se mixeaza cateva secunde doar cat se omogenizeaza compozitia iar la final faina cernuta cu praful de copt
Se rastoarna aluatul peste mandarine iar daca aluatul este mai mult,se ridica hartia de copt sa nu curga peste tava apoi la cuptor 30-45 min la 180de grade

 

 

  

Se scoate prajitura pe un platou iar dupa ce s-a racit se orneaza cu frisca si felii de mandarine

Reteta spune ca prajitura se rastoarna dar eu nu trebuia s-o rastorn si asta nu aveam de unde sa stiu,pentru ca mandarinele au fost foarte zemoase,datorita caldurii din cuptor s-au muiat iar zeama s-a scurs in blat,facandu-l pentru mine necomestibil,deci era aluat asa ca voi mai face cu alta ocazie dar nu mai rastorn,las mandarinele la baza prajiturii,oricum nu a ramas nemancat dar gusturile mele sunt mai pretentioase

Se taie si se serveste!


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme