Prajitura cu smochine

 O prajitura cu fructe de sezon,gustoasa si aromata!

AVEM NEVOIE DE
1cana cu zahar
1cana cu ulei
1cana cu lapte
4oua
1plic praf de copt
1lingura cacao
2cani cu faina
un praf de sare
300g smochine proaspete
arome preferate
In functie de tava,folositi cana la orice dimensiune doriti,eu am folosit o tava mai mare cu diametru de 26cm iar cana de 250ml lichid
CUM SE PROCEDEAZA
Freci galbenusurile cu jumatate din zahar iar dupa ce si-au dublat volumul,adaugi uleiul in fir mixand continuu apoi lapte cate putin,faina cernuta cu praful de copt iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma separat cu un praf de sare si restul zaharului

 

Dupa omogenizare,imparti aluatul in doua boluri,intr-unul amesteci cu aromele preferate,coaja de lamaie,portocala,esenta de vanilie iar in al doilea cacao
In tava cu hartie de copt si unsa toata cu ulei,rastorni aluatul alb,deasupra cel cu cacao
cu o furculita marmorezi suprafata si pui smochinele spalate si taiate sferturi

 


La cuptor va sta 30min la 170 de grade sau pana este coapta,facand testul cu scobitoarea,asta depinde de cuptorul fiecaruia
Desprinzi inelul tavii,pui prajitura pe un platou,pudrezi cu zahar ,tai si pui pe farfurie

 


Pofta buna si sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme