Budinca de gutui

 Este o reteta din cartea veche de care v-am spus si in alte postari,o carte cu prajituri cu fructe si pentru ca mai aveam cateva gutui am facut-o
Prima data a fost facuta in anul 1918 si nu stiu de ce posesoarea retetei a numit-o budinca,pentru ca-i o prajitura ca toate alte prajituri,sau un chec dar trebuie sa respectam originalul zic!!
La gust este foarte buna si aromata,s-a meritat incercarea!

AVEM NEVOIE DE
75g migdale
3gutui
60g unt
6galbenusuri
6linguri pesmet
150ml lapte
coaja rasa de lamaie
3albusuri
4linguri zahar pudra
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pui migdalele intr-un vas cu apa fierbinte,le lasi 5min iar cand s-au ridicat la suprafata,le scoti,le decojesti si le macini in masina de cafea
Gutuile bine spalate,le pui intr-un vas cu apa mai multa sa fie acoperite cu apa si le lasi sa fiarba 30min
Dupa ce s-au racit,le cureti de coaja apoi le razi pe razatoarea cu occhiuri mari

 
Dupa ce ai terminat de ras.le amesteci cu migdalele macinate apoi le lasi deoparte
Separat mixezi untul cu 2linguri zahar,adaugi pe rand galbenusurile,dupa ce si-a dublat volumul adaugi pesmetul amestecat si inmuiat cu lapte,coaja rasa de lamaie apoi amestecul de gutui cu migdale si omogenizezi totul bine

 


 
La final,amesteci usor cu albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,un praf de sare si 2linguri de miez de nuca taiat

 
Rastorni in forma cu diametru de 24cm unsa si tapetata cu pesmet si la cuptor va sta 60min la foc mic
 

Dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou,pudrezi si tai.




Pofta buna si sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme