Bors de zarzavat cu sfecla rosie

 Pe caldurile care sunt acum,nu prea-ti vine sa stai in fata aragazului,asa ca intr-o zi te sacrifici,faci o oala cu bors de zarzavat si mananci din el 2-3 zile,rece de la frigider cu ceapa,sanatate curata.
Cine ma urmareste,imi cunoaste pretentiile mele si anume,aspectul din farfurie,de aceea de cate ori fac acest bors cu sfecla rosie,am grija sa fie in farfurie o culoare frumoasa iar cu aceasta ocazie va spun ca nu-ti trebuie 2kg de sfecla cum am vazut la cineva,era in farfurie ceva ce spuneai ca-i sange,ei nici chiar asa!!
La aceasta postare va voi spune secretul ca sa va iasa o farfurie cu bors,frumos colorata si foarte gustos,doar cu o singura sfecla!!
 

AVEM NEVOIE DE
1ceapa
1morcov
1dovlecel
1felie de telina
1sfecla rosie
1ardei gras
1ardei iute
1borcan rosii cherry facut in casa
20ml ulei
1l bors
6oua
250g fasole pastai
2leg leustean
4-5cartofi
1lingura orez
1crengura de cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
In oala cu ulei,sotezi legumele curatate,spalate si taiate marunt,sfecla rosie doar jumatate pentru ca prin fierbere isi pierde culoarea,pui 1cana cu apa si lasi pe foc amestecand din cand in cand
Dupa ce a scazut,adaugi rosiile scurse,pastaile curatate,spalate si taiate in jumatati sau sferturi,1lingura rasa cu sare,cartofii curatati,spalati si taiati cuburi,4-5cani cu apa,depinde cat de mare e oala,eu de fiecare data cand fac un asemenea bors,am oala de 8l si lasi sa fiarba cu capac
Dupa ce totul este fiert,adaugi orezul,dupa cateva minute borsul fiert separat,potrivesti de gust completand cu apa,crenguta de cimbru,leusteanul taiat marunt,iar cand clocoteste pui cate un ou spart separat intr-un bol mic
Dupa ce ouale sunt fierte,potrivesti de gust,adaugi sfecla rosie ramasa si rasa fin,dai cu lingura prin oala doar de doua ori si opresti focul
 



Pofta buna!
   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme