Sarmalute cu ciuperci si pasat

" Crupele sunt boabele decojiteale diferitelor ceriale cum ar fi ovaz,grau,secara si orz
Crupele sunt ceriale integrale care includ germenii de ceriale si portiunea de tarate bogate in fibre,precum si endospermul,iar crupele pot fi produse si din seminte pseudocereale cum ar fi hrisca"
Sursa Wikipedia
Aceste sarmalute imi amintesc de copilarie cand mama ne facea la inceputul postului Craciunului si nu numai iar gustul era incredibil de bun!
AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci
4cepe
2morcovi
1cutie rosii cubulete
2linguri pasta de ardei
20ml ulei
100g pasat sau crupe cum sunt cunoscute in alte parti
sare
fulgi de ardei iute
patrunjel
4linguri orez
1lingurita cu cimbru
1cana suc de rosii
varza murata
CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei,pui ciupercile curatate daca e cazul,taiate cubulete,dupa ce a scazut apa din ele,adaugi ceapa taiata marunt,morcovul ras fin,amesteci bine,lasi pe foc cateva minute,adaugi apoi cutia cu rosii,pasta de ardei,fulgii de ardei,1lingurita cu sare,cimbru,1pahar cu apa si lasi pe foc amestecand pana scade
 
In acest timp,pasatul spalat foarte bine in cateva ape reci pana sunt eliminate toate cojile care sunt amestecate de la macinat,apoi il pui intr-un vas cu apa si sare pe foc sa fiarba 5-10minute,la final il scurgi si-l amesteci in compozitia de ciuperci

 
Dupa ce ai amestecat bine,adaugi si orezul,mai lasi pe foc sa scada bine,adaugi verdeata si opresti focul,lasi umplutura sa se raceasca foarte bine,eu de fiecare data cand fac sarmale de post,pregatesc umplutura cu o zi inainte sa fiu sigura ca se intareste
Am pus in umplutura si putin orez pentru ca se leaga mai bine,am mai facut odata si m-am chinuit foarte mult pentru ca se risipea umplutura pe frunza.
 

 
Cat timp se raceste umplutura,pregatesti frunza,daca e sarata sau acra,o tii 30minute in apa rece,apoi in cratita pui pe fundul ei o crenguta de cimbru,acoperi cu varza taiata marunt si incepi sa infasori sarmalele,le pui una langa alta,dupa ce ai terminat pui sucul de rosii,acoperi cu varza taiata marunt,peste sarmale pui un capac sau o farfurie si apa cat sa le cuprinda apoi la cuptor la foc mediu 45min,la jumatatea timpului,verificand daca mai e nevoie de lichid apoi continui gatirea
 



 La masa,sarmale fara mamaliga nu se pune problema,cel putin in familia noastra iar smantana este optionala
 
Pofta buna!
 



  
 

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme