Chec marmorat

 Am cumparat de la Auchan un chec marmorat,asa pe pofte,a fost foarte bun,mi-a placut dar respectivul chec,era adus din Franta,totul pe cutie era scris in franceza
Ei bine nu m-am lasat pana nu am gasit aceasta reteta,am gasit-o,am facut checul si pentru ca mai aveam putin din cel cumparat,am facut o degustare din ambele si sa nu credeti ca ar fi fost ceva care sa le deosebeasca pe cel facut de mine cu cel cumparat,au fost identice,a fost pentru mine cea mai mare surpriza placuta,incredibil,aveau acelas gust!!
AVEM NEVOIE DE
3oua
100g faina de migdale
75 g faina alba
100g zahar
100ml ulei
50g unt moale
un praf de sare
50ml lapte
20g cacao
1lingurita extract de vanilie
1/2lingurita bicarbonat
1lingura cu zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate cu jumatate din cantitatea de zahar pana rezulta o crema spumoasa,adaugi untul moale si mixezi bine apoi ulei cate putin cum faci la maioneza,apoi laptele si amesteci incet,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,cele doua fainuri apoi omogenizezi
La final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,imparti compozitia in doua boluri,in primul amesteci cacao si daca e nevoie,adaugi 1 lingura cu lapte iar in al doilea esenta de vanilie

 
In tava rotunda de 20cm diametru cu hartie sau unsa,pui intercalat cu o lingura mare din cele doua aluaturi,eu am folosit tava inima

La cuptor va sta 45min la 180de grade iar dupa ce s-a copt,scoti pe platou si pudrezi sau nu
 

S-a crapat dar dupa ce se raceste putin se aseaza
 



 Sa va fie de folos!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme