Chec aperitiv cu ciuperci

 Imi plac checurile aperitiv pentru ca se fac repede si poti pune tot ce ai prin frigider care nu se mai consuma,din punctul asta de vedere,cel mai des facut este checul cu ciuperci si alte cateva adausuri pe langa ele,rezultatul unul super bun!

AVEM NEVOIE DE
200g ciuperci Shimeji sau alte ciuperci
1ceapa
4linguri ulei
sare
piper
3oua
12linguri iaurt
250g faina
1plic praf de copt
50ml ulei
sare
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu 4linguri ulei se caleste ceapa taiata marunt,apoi ciupercile curatate daca e nevoie si taiate cubulete,sare,piper si vin apoi lasi pe foc pana scade amestecand din cand in cand apoi dai deoparte
Pentru aluat,mixezi bine ouale cu un praf de sare,adaugi ulei cate putin apoi iaurtul si mixezi bine iar la final amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt,nivelezi suprafata si deasupra pui ciupercile presandu-le usor in aluat cu o lingura,eu am folosit doua tavi mai mici,mi-a fost teama sa nu ramana crud la mijloc daca folosesc o tava mai mare pentru ca nici cuptor performant nu am!


 

La cuptor va sta 40min la 180de grade,dupa ce s-a copt si racit putin,scoti pe un platou,tai si servesti!



Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme