Clatite cu dovlecei

Am vazut reteta pe FB la o prietena,la inceput am fost putin sceptica pentru ca eu doar pane si chiftele mananc dovlecelul dar am spus ca totusi nu vor ramane nemancate si intradevar,nu au ramas nemancate pentru ca au fost foarte bune,mi-au placut
AVEM NEVOIE DE
1dovlecel mai mare
2oua
150g telemea
50ml ulei
150ml iaurt
4linguri cu varf cu faina
1/4lingurita cu praf de copt
1/4lingurita bicarbonat
piper dupa gust
1ceapa verde
marar
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron bati ouale bine,adaugi cate putin ulei mixand continuu,adaugi dovlecelul curatat de coaja si ras mare dar mai inainte il lasi in sita sa se scurga zeama din el iar cand il adaugi il storci bine,dupa omogenizare adaugi branza rasa sau zdrobita cu furculita daca-i mai moale apoi iaurtul,praful de copt,bicarbonatul,daca ai condimente preferate,le poti adauga,mararul taiat marunt,ceapa de asemenea,piper apoi faina adaugata cate putin,pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de toata,
la final dupa omogenizare,compozitia nu trebuie sa curga din lingura
Lasi compozitia deoparte 10minute apoi cu polonicul,pui in tigaie cu putin ulei,faci clatitele cu foc mic si capac,dupa care le scoti pe farfurie


Se pot manca cu lamaie stoarsa deasupra,ketchup,sos de iaurt cu usturoi,salata preferata sau simple

Pofta buna!


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme